Kalimera Grekland Mykonos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fler stränder Mykonos

Det finns som jag skrivit tidigare massor med fina stränder på Mykonos. Några av öns populäraste (och inte alls lika populära men bra ändå) stränder beskrivs på denna sida. Här tar jag upp några stränder till. Alla ligger på södra Mykonos.

 

Psarou beach. Mykonos.

Psarou beach.

 

Psarou beach ligger till vänster om Platis Gialos. Det är, tycker jag, ett bättre alternativ än Platis Gialos: stranden är finare, omgivningarna vackrare och det är inte fullt så mycket folk.

Från Psarou och Platis Gialos är det inte långt till nästa strand, som heter Paraga beach. Även Paraga är fin. Där finns en hel del undervattenklippor vid strandkanten som gör det svårt att komma i vattnet. Men som väl är finns det små fickor där man kan gå i.

 

Paraga beach. Mykonos.

Paraga beach.
Agrari beach ligger strax efter Super Paradise beach. Det är en lång grovkornig strand som inte på långa vägar är lika turistifierad som många av de andra stränderna. Här finns en bra taverna en bit in från stranden. Gången in till tavernan är kantad av prunkande pelargonbuskar. En oas som man gärna sitter länge på.

Elia beach är öns längsta strand och ligger på gångavstånd från Agrari. Här står solstolarna återigen tätt och ovanför stranden finns stora hotellkomplex.

 

Kalo Livadi beach. Mykonos.

Kalo Livadi beach.

 

Mellan Elia och Agia Anna ligger Kalo Livadi beach som är en av öns längsta, och bästa, stränder. Kalo Livadi blir allt populärare för varje år. När jag var här första gången fanns det inte ens solstolar att hyra. Det kan man göra idag, om man säger så.

 

Kalafatis beach på Mykonos.

Kalafatis beach.

 

Efter Kalo Livadi ligger Kalafatis beach, som, håll i dig nu, också är en fantastiskt fin strand. :-) Kalafatis är populär bland vind- och kitesurfare.


LÄS MER OM MYKONOS

Om Mykonos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera