Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖKAgios Georgios beach på Naxos

Agios Georgios beach, eller Saint George beach som stranden också kallas, är Naxos populäraste charterort. Tack vare bekvämt gångavstånd till Naxos stad, och den barnvänliga sandstranden, har Agios Georgios vuxit kolossalt de senaste åren. För 30 år sedan fanns här bara ett hotell och en taverna, idag är Agios Georgios hopvuxen med Naxos stad och hotellen ligger tätt.

 

Agios Georgios beach, eller Saint George beach. Naxos.

Agios Georgios beach, eller Saint George beach.

 

Stranden är lång och extremt långgrund, som vuxen får man gå bra långt ut för att överhuvudtaget få vatten över knäna. Få stränder är mer lämpade för småbarn, vilket märks, stranden är ofta full av lekande ungar, och övervakande föräldrar. Om det blåser, vilket det gör ofta på Naxos, sköljer vågorna upp tång på stranden och då kan det bli lite skräpigt.

 

Agios Georgios beach  på Naxos.

Agios Georgios beach åt ena hållet.


Agios Georgios beach . Naxos.

Agios Georgios beach åt andra hållet.

 

Längs stranden ligger många hotell, pensionat, tavernor, barer, kaféer och affärer. Mellan Agios Georgios och Naxos stad finns ännu fler tavernor, supermarkets, resebyråer samt bil- och mopeduthyrare. Den i mitt tycke bästa restaurangen i området är Scirocco som ligger på Court Square. Det är även en av Naxos populäraste tavernor och man bör boka bord. Från Agios Georgios är det promenadavstånd till Laguna beach.

HOTELL I AGIOS GEORGIOS

Att Agios Georgios är den största turistorten på Naxos, märks inte minst när det gäller utbudet på hotell och pensionat, för det är gigantiskt. Men för den skull finns det inga stora hotellkomplex, det flesta är familjeägda.

Här är tips på tre bra boende i Agios Georgios.

Pension Panos »

Ilion Hotel »

Iliovasilema »

Boka andra hotell Agios Georgios här »

 

Saint George beach.  Naxos.

Långgrunda och barnvänliga Agios Georgios beach.


LÄS MER OM NAXOS

Om Naxos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera