Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Danakos på Naxos

Det finns byar på Naxos som nästan inte besöks av några turister alls, byar helt opåverkade av turism, byar där livet i mångt och mycket fortlevs på samma vis som det gjort i alla tider, byar som inte tjänar en krona på turismen. Danakos är en sådan by, en typiskt grekisk by som skulle kunna ligga precis varsomhelst i Grekland.

 

I Danakos på Naxos har tiden stått stilla.

I Danakos har tiden stått stilla.

 

Byn ligger mycket fint mellan två dalgångar. Här händer inte mycket under en dag. När man flanerar runt slås man av den otroliga stillheten, tystnaden bryts ibland av kacklande höns, galande tuppar och en och annan bräkande get. Några bybor står kanske och småpratar i ett hörn och en åsna slumrar slött bakom en stenmur.
Det sägs att det finns tre tavernor i Danakos, men vid mitt senaste besök såg jag bara två, varav bara en var öppen. Om du vill samla tankarna en stund och kanske fundera över livet så finns det knappast något bättre ställe att göra det än på tavernan vid parkeringsplatsen.

 

Taverna. Danakos. Naxos.

Danakos.

 

Sätt dig här ett tag och jag kan lova att du åker därifrån med ett hjärta fyllt av harmoni. Danakos är kanske ingen by man springer benen av sig för, men om man vill uppleva en grekisk by där tiden stått still är Danakos väl värd ett besök.

 

Huvudgatan i Danakos på Naxos.

Huvudgatan i Danakos.

 

Avtagsvägen till Danakos ligger strax efter Filoti på vägen mot Apiranthos. Från avtagsvägen ner till vägs ände, där Danakos ligger, är det cirka 3 kilometer.


LÄS MER OM NAXOS

Om Naxos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera