Kalimera Grekland Rhodos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Zappa mellan underkläder & alkohol från Rhodos
En bild berättar. Avsnitt 10.

En bild säger mer än tusen ord sägs det, men det stämmer inte alltid. En bild kan säga mycket, men inte hela historien. I den här serien lägger jag ut bilder som kanske inte säger så mycket vid en första anblick, men som har en intressant historia att berätta. Denna gång handlar det om Frank Zappa, alkoholhaltiga drycker och damunderkläder.

Det här är den tionde bilden i serien.

 

Jag och en kompis som heter Göran var på Rhodos 1979. De hetaste låtarna på diskotek Sphinx (vi gick dit varje kväll) var då "Bright Eyes" med Art Garfunkel, och "Bobby Brown" med Frank Zappa. Vi gillade Bobby Brown (som vi inte fattade vad den handlade om) så mycket att vi köpte varsin t-shirt där det stod: Hey there people I'm Bobby Brown. Vi var så coola! Tyckte vi.

 

Disco Sphinx in Rhodes town in the year of 1979.

Diskotek Sphinx i Rhodos stad 1979.

 

Under resan lärde vi känna två tjejer från Hässleholm. När vi skulle resa hem frågade de om vi skulle ta med oss någon alkohol hem. Vi hade inga pengar kvar, så svaret blev nej. De frågade då om vi kunde ta deras handbagage med alkohol genom tullen eftersom de inte hade åldern inne. Självklart sa vi, som nyss hade fyllt tjugo.

 

Hey there people I'm Bobby Brown. Frank Zappa. Rhodos. Grekland.

Janne, Göran och Bobby Brown.

 

När vi kom till Sturup i våra coola t-shirts och solglasögon var vi inte ett dugg oroliga. Ransonen var laglig så vi kunde inte åka dit för något, och inte trodde vi att vi skulle fastna i tullen heller. Men det gjorde vi.

Vi gick tillsammans med två tullare in i ett rum. På ena sidan av en lång bänk stod de två tullarna, och på den andra sidan stod jag och min vän. Tullarna frågade om det var våra väskor. Vi svarade ja, och sedan började eländet.

Två väskor öppnades. Två tullare tittade på varandra. Två tullare log. Två tullare skrattade. Två tullare började ta fram behåar, trosor, bikinis, nagellack och smink. Två killar iklädda jättelika t-shirts med texten "Hey their people I´m Bobby Brown", och solglasögon, tittade på varandra. De log inte.

Så kan det gå när t-shirten är på!

Läs mer om denna resa här »

 

Fler avsnitt från serien "En bild berättar" »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera