Kalimera Grekland Rhodos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Windy beach i Rhodos stad
Som jag skrev på sidan om Elli beach så ligger stränderna Elli och Windy på Rhodos norra spets. Stränderna går ihop vid ett smalt näs där Rhodos stad slutar. Till vänster om näset ligger Windy beach och till höger ligger Elli beach.

 

Windy beach sett från Monte Smith.

Windy beach sett från Monte Smith.

 

Både Windy och Elli har sina fördelar, på Windy beach blåser det mer eller mindre alltid och när det är riktigt varmt fläktar det skönt. Trafiken på vägen ovanför stranden stör till viss del, men vågorna dämpar det mesta ljudet. En fördel med de höga vågorna havet blir extremt blått.

 

Höga vågor på Windy beach.

Windy beach när vågorna är höga.
Ovanför stranden, och inne bland bakgatorna, ligger massor med charterhotell, affärer, restauranger, kaféer och barer. Det är i dessa kvarter som de flesta turister i Rhodos stad bor. Fördelen med att bo här är närheten till stranden, och att utbudet är gigantiskt, man behöver inte lämna området om man inte vill. Här ligger även Rhodos famösa bargata. Men där är inte samma drag som förr i tiden.

 

Windy beach i Rhodos stad.

Det blåser inte alltid på Windy beach, det kan var så här stilla också.

 

HOTELL NÄRA WINDY BEACH

Som jag skrev i texten ovan så är det här många charterhotell ligger. Men det finns gott om hotell och pensionat även för dig som reser på egen hand. Via länken nedan hittar du tips på några sådana hotell. Tips på hotell i Rhodos stad »

Här kan du läsa om tvillingstranden Elli beach »


LÄS MER OM RHODOS

Om Rhodos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera