Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Psili Amos 2 & Limnionas väster om Votsalakia
Strax väster om Votsalakia ligger stränderna Psili Amos 2 och Limnionas. Båda är fina och väl värda att besöka. Personligen gillar jag Psili Amos 2 mest.

 

Psili Ammos beach 2. Votsalakia. Samos.

Psili Amos 2.

 

Psili Amos 2 är en av tre stränder på Samos med samma namn: Psili Amos 1 ligger öster om Pythagorion och Psili Amos 3 ligger sydost om Balos. Den sistnämnda är tämligen okänd, och jag har inte varit där. Psili Amos betyder "fin sand" på grekiska, så om du ser det namnet på en karta, och gillar sandstränder, är det alltså dit du ska bege dig.

 

Psili Amos beach 2. Votsalakia. Samos.

Psili Amos 2.


Personligen tycker jag att Psili Amos 2 hör till en av Samos bästa stränder. Stranden är tämligen oexploaterad, det är fin sand, klart och rent vatten och det är långgrunt och mycket barnvänligt. Faktum är att det är så långgrunt att man måste gå bra långt för att bli blöt om knäna. Jobbigt för en vuxen kanske, men idealiskt för små barn. Taverna finns ovanför stranden.

 

Limnionas beach. Votsalakia. Samos.

Stranden i Limnionas.

 

Inte långt från Psili Amos 2 ligger Limnionas som är en mysig strand med klappersten. Här finns strandnära tavernor, pensionat och uthyrning av vattensportsleksaker och solstolar. Från Limnionas är det inte långt till Taverna at the end of the world, som är väl värd ett besök. Missa inte!

 

Limnionas beach nära Votsalakia på Samos.

Limnionas.

 

HOTELL I LIMNIONAS

Det finns inga pensionat vid Psili Amos 2, men det finns i Limnionas. Jag har inte bott här, men några jag känner återvänder år efter år och de bor alltid på Studios Limnionas.

Boka Studios Limnionas »

 

Avstånd från Votsalakia: Psili Amos 2: 3 km, Limnionas: 6 km och Drakei: 20 km.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera