Psili Amos 2 och Limnionas öster om Votsalakia på Samos
Strax öster om Votsalakia ligger stränderna Psili Amos 2 och Limnionas. Båda är fina och väl värda att besöka. Personligen gillar jag Psili Amos 2 mest.

Psili Amos 2 är en av tre stränder på Samos med samma namn: Psili Amos 1 ligger öster om Pythagorion och Psili Amos 3 ligger sydost om Balos. Den sistnämnda är tämligen okänd, och jag har inte varit där. Psili Amos betyder "fin sand" på grekiska, så om du ser det namnet på en karta, och gillar sandstränder, är det alltså dit du ska bege dig.

Personligen tycker jag att Psili Amos 2 hör till en av Samos bästa stränder. Stranden är tämligen oexploaterad, det är fin sand, klart och rent vatten och det är långgrunt och mycket barnvänligt. Faktum är att det är så långgrunt att man måste gå bra långt för att bli blöt om knäna. Jobbigt för en vuxen kanske, men idealiskt för små barn.

Inte långt från Psili Amos 2 ligger Limnionas som är en mysig strand med klappersten. Här finns strandnära tavernor, pensionat och uthyrning av vattensportsleksaker och solstolar.

HOTELL & PENSIONAT I LIMNIONAS
Det finns inga pensionat vid Psili Amos 2, men det finns i Limnionas. Jag har inte bott här, men några jag känner återvänder år efter år och de bor alltid på Studios Limnionas.

Boka Studios Limnionas »

Psili Ammos beach 2. Votsalakia. Samos.

Psili Amos 2.


Psili Amos beach 2. Votsalakia. Samos.

Psili Amos 2.


Limnionas beach. Votsalakia. Samos.

Limnionas.

Avstånd från Votsalakia: Psili Amos 2 3 km, Limnionas 6 km och Drakei 20 km.

Förväxla inte Psili Amos 2 med Psili Amos 1 som ligger på södra Samos.


Samos på Kalimera »

Bilder från Samos »

E-guide om Samos »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera