Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Votsalakia väster om Pythagorion på Samos
Votsalakia är en stillsam semesterort med en cirka 2 kilometer lång strand med klappersten och sand. Stranden är fin och barnvänlig. Vägen till Drakei passerar genom byn, på ena sidan vägen ligger stranden och på den andra ligger små hotell och pensionat, tavernor, kaféer, minimarkets, souveniraffärer och allt annat som hör en charterort till.

 

Marathokampos. Votsalakia.  Mount Kerkis. Samos.

Votsalakia ligger vid pilen, under Mount Kerkis, som är Samos högsta berg.

 

Byn ligger vid foten av det mäktiga Mount Kerkis, och omgivningarna är mycket vackra. Enda nackdelen med att bo här är att det ligger lite avsides.

Till Votsalakia går det charter från Sverige. För inte så många år sedan trodde jag att chartern skulle upphöra, men det har visat sig att Votsalakia ökar i popularitet. Idag är det många som återvänder hit år efter år.

 

Den långa stranden Votsalakia..

Den långa stranden i Votsalakia.


Byn ligger cirka 35 kilometer väster om Pythagorion. Men gillar du lugn och ro passar Votsalakia perfekt. En stor fördel med Votsalakia är att det finns gott om utflykter att göra i närområdet, och skulle du tröttna på stranden i Votsalakia är den nära till stränderna Psili Amos 2 och Limnionas.

 

Tavernor och affärer i Votsalakia. Samos.

Vägen genom Votsalakia kantas av affärer och tavernor.

 

Strax efter Votsalakia ligger Psili Amos 2 som är en mycket fin, och väldigt långgrund, sandstrand. Innan man kommer fram till stranden finns en skylt som pekar upp mot Pythagoras cave. Det går att köra en bit, men för att nå själva grottan måste man gå cirka 300 meter. Enligt sägnen gömde sig Pythagoras här för tyrannen Polykrates.

HOTELL I VOTSALAKIA

Till Votsalakia kan du som sagt åka charter från Sverige. Om du reser på egen hand är det inte problem att hitta boende. Nedan hittar du två bra hotell som du bokar via booking.com. Observera att Votsalakia heter Marathokampos på Booking.

Villa Maria »

Hotel Mando »

Boka andra hotell i Votsalakia här »

 

Votsalakia beach. Samos.

Den långa stranden i Votsalakia.

 

Votsalakia ligger 35 km väster om Pythagorion, 3 km öster om Psili Amos 2, 6 km öster om Limnionas och 20 km öster om Drakei. Alldeles innan Votsalakia ligger den mysiga fiskebyn Ormos Marathokampos.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera