Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Stränderna Remataki & Tarsanas i Pythagorion
Det finns två små stränder i Pythagorion: Remataki och Tarsanas. Stränderna ligger på varsin sida om hamnpromenaden. Trots att dessa båda stränder ligger i själva Pythagorion väljer troligen de flesta att gå till Potokaki beach, som ligger intill flygplatsen, några kilometer väster staden.

 

Tarsanas beach i Pythagorion på Samos.

Tarsanas beach i Pythagorion.

 

Tarsanas beach ligger vid andra sidan om hamnpromenaden och är inte mycket att skriva hem om. Stranden består av stora stenar och det är svårt att ta sig ner i vattnet. Ändå är det en del som väljer Tarsanas. Badskor är ett måste. Även här finns solstolar och parasoll att hyra. Ovanför stranden ligger flera tavernor, bland annat Nostos där det brukar vara levande musik på kvällarna.


Den bästa av stränderna i Pythagorion är Remataki beach som ligger längst till vänster i byn, om du har näsan mot vattnet. Stranden, som består av sand uppblandat med småsten, är som sagt väldigt liten, och det är oftast trångt om saligheten. Solstolar och parasoll finns att hyra.

 

Remataki beach. Pythagorion.

Remataki beach i Pythagorion. Bilden är tagen från Pythagoras staty.

 

En del väljer att spendera dagen här, och jag kan i viss mån förstå dem, för det är nära hit, och det finns många tavernor att välja på när det är dags att äta lunch. Den i mitt tycke bästa restaurangen längs med stranden är Faros, som ligger längst bort.

 

Remataki beach i Pythagorion på Samos.

Remataki beach i Pythagorion.

 

Tycker du att Remataki är lite för litet går du till Potokaki beach där det alltid finns gott om plats.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera