Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Imerovigli på Santorini

Följer man klippkanten norrut från Fira har man en ljuvlig panoramavy över calderan, längs vägen passerar man den lilla turistorten Firostefani där många charterhotell ligger. Efter 20 min kommer man fram till Imerovigli. Du kan så klart köra hit också.

 

Imerovigli. Oia. Santorini.

Imerovigli. Längst till vänster ligger Oia.

 

Imerovigli förstördes delvis vid senaste vulkanutbrottet som skedde 1956. Byn har sedan dess renoverats och här ligger idag några av de vackraste hotellen och traditionellt byggda husen på Santorini.

 

Utsikt mot Imerovigli från en färja på väg till Santorini.

Kafé med utsikt i Imerovigli.

 

Längs med calderakanten går en pyttesmal gränd genom byn. På båda sidor om gränden finns mysiga hotell, kaféer och tavernor.
Många byar på Santorini erbjuder magiska vyer över calderan, men frågan är om inte utsikten från Imerovigli är den vackraste. Husen i Imerovigli balanserar bokstavligen vid randens kant och om jag hade råd skulle jag mer än gärna spendera några nätter på något av hotellen som likt fågelbon klamrar sig fast längs bergssidan. Tänk att sitta och gunga med benen från poolkanten och känna havets dragningskraft 300 meter under en. Mäktigt.

 

Utsikt över calderan och vulkanerna från Imerovigli på Santorini.

Utsikt över calderan och vulkanerna från Imerovigli.

 

Under Imerovigli ligger klippan Skaros rock. Klippan var bebodd under medeltiden då där fanns en fästning som erbjöd skydd mot pirater. Tyvärr har nästan alla spår från fästningen, och de hus som fanns där, förstörts under de många jordbävningar som drabbat Santorini. Skaros rock går att besöka, det går en stig dit till klippan från Imerovigli.

 

Skaros rock. Imerovigli. Santorini.

Skaros rock nedanför Imerovigli. Thirasia i bakgrunden och Oia till höger.

 

HOTELL I IMEROVIGLI

Frågan är om det inte finns flera fina hotell i Imerovigli än vad det finns i Fira och Firostofani. Ska du bo här är svårigheten inte att hitta hotell, det svåra är att välja vilket hotell. Tyvärr kan jag inte råda eftersom jag inte har bott i Imerovigli. Men jag har samlat på mig några tips, och det är Absolute Bliss, Andromeda Villas och Villa Lukas.

Absolute Bliss »

Andromeda Villas »

Villa Lukas »


LÄS MER OM SANTORINI

Om Santorini Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera