Kalimera Grekland Sifnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Apokofto beach på Sifnos

Trevligaste sättet att närma sig Apokofto beach är till fots från Faros. Det tar bara 20 minuter att gå, stigen går längs havet och varje minut är en fröjd. När man ser stranden uppifrån vill man inget hellre än att kasta sig i vattnet, och då ökar man gärna takten. Vyn över stranden är mycket vacker. Självklart går det att köra hit med bil och moped också, men det är en omväg, i alla fall om du bor i Faros.

 

Apokofto beach nära Faros på Sifnos.

Apokofto som man ser stranden när man kommer från Faros.

 

Stranden består av fin ljusbrun sand uppblandat med grus, på somliga ställen gömmer sig hala undervattensklippor och därför kan det bitvis vara svårt att ta sig i. Bästa delen av stranden är den som ligger närmast Faros. Det finns inga faciliteter som uthyrning av solstolar, skugga fås av tamariskträd som kantar stranden. Skulle du tröttna på strandliv är det krypavstånd till klippbadet vid Chrisopigi.

 

Apokofto. Taverna Chrisopigi på Sifnos.

Taverna Chrisopigi ligger precis vid stranden.
Apokofto är en av få stränder på Sifnos som inte ligger i en turistort. Men vem vet, det kanske blir en liten turistort i framtiden. När jag kom hit första gången, det är länge sedan, fanns här bara några få hus, nu finns det till och med rum att hyra. Här finns två tavernor, en i varje hörn av stranden, båda är bra. Taverna Chrisopigi (till höger) är min favorit, bra mat, trevlig service och perfekt läge bara några meter från vattnet.

 

Stranden i Apokofto på Sifnos.

Stranden i Apokofto från andra hållet.


LÄS MER OM SIFNOS

Om Sifnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera