Kalimera Grekland Sifnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Efta Martyres och Panagia Poulati på Sifnos

Den lilla söta kyrkan Efta Martyres ligger på en klippa nedanför byn Kastro. Kyrkan och klippan torde vara det mest fotograferade objektet på hela Sifnos. Nästan varje år finns det en eller flera bilder härifrån som deltar i Kalimeras fototävling. Och det med all rätt, för det är få kyrkor som ligger så vackert som denna.

 

Klippbadet Efta Martyres nedanför Kastro på Sifnos.

Kapellet Efta Martyres nedanför Kastro.

 

Kyrkan är väl värd ett besök. Inte minst om du gillar att dyka från klippor, och bada och snorkla i kristallklart vatten. Om det går vågor kan det vara svårt att ta sig upp från vattnet, men om havet ligger stilla som grekisk yoghurt är Efta Martyres ett paradis. För att komma ner till klippan går du igenom Kastro och ner för trapporna. Går inte att missa. Efta Martyres betyder för övrigt De sju martyrerna.

 

Efta Martyres. Klippbadet under Kastro på Sifnos.

Klippbadet vid kapellet Efta Martyres, som ligger under Kastro.

 

Nakenbad på Sifnos i Kykladerna.

Det ljuvliga klippbadet vid kyrkan Efta Martyres.
En annan vacker, men inte lika ofta fotograferad, kyrka är Panagia Poulati. Hit är det ytterst få som hittar, ofta är man helt ensam. Det som lockar är det turkosgröna vattnet och de lummiga och vackra omgivningarna. Någon större strand är det inte tal om, snarare små sandfickor och några stenar att ligga på. Badkläder behövs inte.

 

Panagia Poulati church and beach. Sifnos.

Kyrkan Panagia Poulati ligger under pilen. Badet nedanför är ljuvligt.

 

För att komma till Panagia Poulati svänger du vänster vid väderkvarnarna intill vägen som går till Kastro. Vägen blir sedermera till en stig, en stig som mynnar ut vid kyrkan. Därifrån kan man fortsätta längs en ännu mindre stig ner till vattnet.


LÄS MER OM SIFNOS

Om Sifnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera