Kalimera Grekland Sifnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vathy på Sifnos

Den lagunliknande bukten Vathy inbjuder sannerligen till bad och långa luncher på de strandnära tavernorna. Vyn är så vacker att det gör ont i ögonen. Långt innan jag kom till Sifnos första gången hade jag sett bilder från Vathy i resemagasin, och i broschyrer som gjorde reklam för Grekland. (Detta var innan internet fanns.) När jag kom hit första gången parkerade jag mopeden ovanför bukten, och tittade ut över havet. Wow! Bilderna hade inte ljugit, snarare tvärtom, Vathy var vackrare i verkligheten än på bild.

 

Stranden i Vathy på Sifnos.

Den smala stranden i Vathy.

 

Den på sina ställen väldigt smala stranden sträcker sig längs nästan hela bukten. Sanden är ljus och pulverfin och vattnet är inbjudande och klart. Vid bra väder, när havet är stilla, kan man likna bukten vid en stor swimmingpool.

Byn - om man nu kan kalla det by - ligger cirka 8 kilometer sydväst om Apollonia, och trafikeras regelbundet med lokalbuss. Kommer du med eget fordon parkerar du ovanför stranden, och det vare sig du vill eller inte, i Vathy finns nämligen inga vägar, och därmed inga bilar eller mopeder. När du kommer till stranden ser du merparten av bebyggelsen till höger. Längs stranden ligger flera bra tavernor.

 

Taverna vid stranden i Vathy på Sifnos.

Mer strandnära taverna än så här är det svårt att hitta.
Om du fortsätter till höger längs stranden kommer du fram till klostret Taxiarchis, på andra sidan det mycket fina klostret fortsätter stranden. Här finns en taverna med bord och stolar direkt i sanden. Fortsätter du ytterligare en bit bort kommer du till ännu en taverna och en liten minimarket.

 

Vathy. Sifnos.

Vy över vackra Vathy.

 

Vathy passar dig som bara vill vara, som vill sitta länge på strandnära tavernor och läsa böcker, eller titta ut över havet och filosofera över livet. Vathy är så stillsamt och meditativt att lilla lugna Faros framstår som en pulserande metropol. Tröttnar du på sol och bad kan du åka och titta på utgrävningarna i Agios Andreas.

HOTELL & PENSIONAT I VATHY

Även om Vathy är litet saknas det inte boendealternativ om du skulle vilja stanna några nätter. Flest hotell och pensionat ligger till höger om stranden, strax före klostret Taxiarchis. Till vänster, där stranden är som bredast, ligger lyxhotellet Elies Resort. Hotellet känns en aning malplacerat på en så liten ö som Sifnos. Om jag skulle bo i Vathy hade jag nog valt Agrilia Apartments & Studios.

Agrilia Apartments & Studios »

Boka andra hotell i Vathy här »


LÄS MER OM SIFNOS

Om Sifnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera