Kalimera Grekland Syros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Galissas och Armeos på Syros

I Galissas finns affärer, hotell och pensionat, tavernor, barer och kaféer, samt bil- och mopeduthyrare. Ja, allt som hör en charterort till. Fast det tänker man inte på för byn är ganska liten, och utspridd. Den mesta bebyggelsen ligger en bit från stranden.

 

Stranden i Galissas på Syros.

Stranden i Galissas är långgrund och lämpar sig väl för småbarn.

 

Stranden, som består av ljus fin sand, är självklart långgrund och barnvänlig och formad som en halvmåne. Många barnfamiljer tycker att Galissas är Syros bästa strand, och jag förstår dem. Till vänster om stranden finns en lång stenpir som slutar vid en liten båthamn. På piren finns omklädningshytter för skygga badgäster.

 

Solstolar på stranden  i Galissas på Syros.

Galissas ligger cirka 6 kilometer söder om Kini.
Stranden är som sagt väldigt långgrund och det märks inte minst när man ska gå ned i vattnet från piren. Man blir på sin höjd blöt om anklarna. Vid sidan om stenpiren ligger Dolphin Bay som är Galissas största hotell.

 

Nudiststranden Armeos i Galissas på Syros.

Nudiststranden Armeos i Galissas.

 

Från småbåtshamnen i Galissas börjar en stig som går längs kusten till Syros inofficiellt officiella nudiststrand Armeos. Som strand är Armeos inget att skriva hem om, men den ligger vackert och vattnet är förförisk lockande och idealiskt om man vill bada och sola utan textilier. Vildcamping förekommer.

HOTELL I GALISSAS
Det finns gott om boenden i Galissas, allt från charterhotell till små familjeägda pensionat. Hotel Benois, Dolphin Bay och Francoise Hotel är tre bra hotell som du bokar nedan.

Hotel Benois »

Dolphin Bay »

Francoise Hotel »


LÄS MER OM SYROS

Om Syros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera