Kalimera Grekland Tinos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Panormos på Tinos

Cirka 25 kilometer från Tinos stad, och cirka 3 kilometer nedanför Pyrgos, ligger fiskesamhället Panormos, som har ett charmigt läge vid havet med massor av tavernor och fiskrestauranger. Alla restauranger har utsikt över hamnen, full av färgglada guppande fiskebåtar.

 

Tavernor i Panormos på Tinos.

En av många tavernor i Panormos.

 

Det kan tyckas konstigt med så många matställen i en så pass liten by, men man får sin förklaring när utflyktsbussarna från Tinos stad börjar rulla in. Då blir det trångt på tavernorna. Hamnen användes tidigare för att skeppa ut marmor.

 

Panormos. Tinos.

Hamnpromenaden i Panormos. Missa inte denna trevliga tavernaby om du är i Pyrgos.
Panormos är faktiskt ingen dum by att bo några nätter i, när byn inte är belamrad med turistande pilgrimer kan man med stort nöje njuta av långa luncher och middagar, läsa böcker och kanske spela ett parti backgammon.

 

Rochari beach nära Panormos på Tinos.

Rochari beach nära Panormos.

 

En ganska kass strand finns alldeles till vänster om byn, en bra mycket bättre strand ligger till höger om Panormos. Man går, eller kör, längs hamnpromenaden tills den tar slut, en bit runt hörnet ligger stranden i en fin bukt. Stranden, som heter Rochari beach, är ganska lång och kantas av skuggande tamariskträd.


LÄS MER OM TINOS

Om Tinos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera