Kalimera Grekland Tinos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Tinos

Tinos är utan tvekan lämpligast att utforska på egen hand, med bil eller moped. Man kan visserligen ta sig runt delar av ön med buss, men man går miste om så mycket när man är beroende av tider. Merparten av vägarna är av god kvalitet så länge man håller sig till de asfalterade vägarna. Trafiken är nästan obefintlig så snart man lämnat omgivningarna runt Tinos stad.

 

Dio Chorio är en av Tinos vackraste byar.

Att resa runt bland alla fina byar på egen hand är en fröjd för alla sinnen.

 

HYRA MOPED OCH BIL

Har du gott om tid tycker jag du ska hyra moped. Det finns mycket att se och göra, och det tycker jag görs bäst från en mopedsadel. För att inte tala om alla härliga dofter från timjan och oregano som man går miste om när man kör bil. Bil- och mopeduthyrare hittar du vid och intill hamnpromenaden i Tinos stad. Det finns hur många som helst så det kan löna sig att fråga runt efter bästa pris. Ska du hyra under en helg är det bäst att boka några dagar innan eftersom det kommer många greker till ön under veckosluten.

 

Hyra moped och bil på Tinos i Kykladerna.

Vi hyr helst moped på Tilos, men det händer att vi hyr bil också.
BUSS

Med lokalbuss kan du ta dig runt i princip hela ön. Busshållplatsen i Tinos stad ligger på vägen mot Kionia, strax ovanför stora färjehamnen, där finns aktuella tidtabeller.

 

Busstationen i Tinos stad.

Busstationen i Tinos stad.

 

TAXI

En mängd taxibilar står till ditt förfogande i Tinos stad. Hittar du ingen kan du ringa 22830-22470.

KRYPA

De finns somliga som varken hyr bil eller moped, eller åker buss eller taxi, eller ens tar sig fram till fots. I stället kryper de fram, i alla fall uppför den långa backen till den heliga kyrkan Panagia Evangelistria i Tinos stad.

 

En kvinna som kryper uppför den långa backen till den heliga kyrkan Panagia Evangelistria i Tinos stad.

En kvinna som kryper uppför den långa backen till kyrkan Panagia Evangelistria i Tinos stad.

 

Jag brukar inte komma med varningar, men ibland är det nödvändigt. Undvik att köra till marmorbrotten som ligger efter byn Mamados på nordvästra delen av ön. Efter marmorbrotten finns en strand som heter Mali där det sägs att sanden är grönskimrande. Det försökte jag och Camilla ta reda på en gång när vi var här. Vi insåg några hundra meter efter själva marmorbrotten att det var livsfarligt att fortsätta, och det var nätt och jämt att vi kunde vända bilen och köra tillbaka.

 

Vägen till Mali beach via byn Mamados och marmorbrotten på Tinos.

Vägen till Mali beach är inte att leka med.


LÄS MER OM TINOS

Om Tinos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guideHEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera