Kalimera Grekland Paleros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Paleros i Grekland

Paleros är en genuin liten by på fastlandet i sydvästra Grekland bredvid Joniska havet. Snett över andra sidan bukten ligger ön Lefkas och man ser också en bit av ön Meganisi. Vid klart väder ses familjen Onassis ö Skorpios.

 

Onassis ö Skorpios utanför Lefkas nära Paleros på grekiska fastlandet.

Onassis ö Skorpios utanför Lefkas.

 

Om man åker en längre bit förbi Paleros kommer man till den lilla staden Astakos. Innan Paleros ligger Vonitsa där det finns bank. I Vonitsa ser man en märklig liten kyrka. När man kommer fram till kyrkan delar sig vägen och går på var sin sida om kyrkan. Där finns också en mycket gammal borg som är trevlig att besöka och ganska väl bevarad, det är en härlig utsikt för den ligger på ett litet berg.

 

Hotell med utsikt på Lefkas.

Utsikt över grekiska fastlandet från Nikiana på Lefkas

 

Paleros har en huvudgata genom byn som efter en bit delar sig i en enkelriktad väg ner mot hamnen i en lång backe som sista biten slingrar sig ned till torget vid hamnen och vägen går sen runt och tillbaka till början på byn. Man ser på många ställen de typiska växterna bougainvillea, hibiskus och nerium. Nere vid hamnen finns ett flertal tavernor och kaféer. Några kaféer finns också i början på byn samt några konditorier. Det finns ett postkontor, flera supermarkets, bankomat, skoaffär och vid torget en taverna som också säljer gyros och souvlaki via en lucka.

 

Utflykt från Paleros till Porto Katsiki på Lefkas.

Om du bor i Paleros kan du åka båt till Lefkas och uppleva underbara Porto Katsiki.
Paleros är verkligen "riktiga" Grekland på landet! Där jag är på sommaren, på andra sidan fastlandet efter byn Pogonia, ligger Paleros fantastiskt vackert, lite utspridd efter bukten och sträcker sig samtidigt upp mot de mäktiga bergen. Åk gärna över på andra sidan bukten och se Paleros från andra sidan, det är verkligen fin. Vägen är slingrig utefter berget och till slut kommer man till Porto Varco och Porto Palmos, där de hyr ut rum. Där syns också en stor del av Skorpios ganska nära samt Lefkas och byn Nidri. Längsta stranden i Paleros (sandstrand) är Potamaki Beach ca 2 km lång.

 

Paleros från Nidri på Lefkas.

Nidri på Lefkas. Någonstans där bland bergen i bakgrunden ligger Paleros.

 

Från Paleros går det på lördagarna en båttur till öarna Nidri på Lefkas till samt Meganisi där det ingår lunch med ett glas vin eller öl, samt tid till ett kortare bad, missa inte att gå vägen eller trapporna upp till platån i byn. Där är det en utsikt som man inte bör missa. Rekommenderas. Sen åker de till den lilla stranden på Skorpios (se bild överst på sidan) där man får bada någon timme.

 

Från Paleros går det utflykter till Blue Cave på Meganisi.

Från Paleros går det utflykter till Blue Cave på Meganisi.

 

HOTELL I PALEROS

Mycket är uppbokat av charterbolag, men de finns även boende för dig som reser till Paleros på egen hand. Elektra Hotel är ett trevligt familjeägt pensionat med pool.

Boka Elektra Hotel här »

Stort tack till Lena Tsombos som skrivit texten om Paleros! Jag har inte varit i Paleros, därför är alla bilder från andra öar.

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera