Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Sporaderna. Del 3. Skiathos.

Skiathos 21-24 juni
Vi hade aldrig varit på Skiathos tidigare, och efter att läst på en del om ön hemma i Sverige var vi inte helt övertygade om att ön skulle falla oss i smaken. Redan i hamnen tycktes det som att vi skulle få rätt.

Efter Skopelos och Alonissos verkade Skiathos vara rena turistkarusellen med väldigt mycket trafik, tingeltangel-butiker och massor av folk. Nåväl. Vi hoppade in i taxin som skulle ta oss till Angelina Studios, på Kolios Beach. Vilken lyckträff!! Angelina visade sig vara världens trevligast värdinna, hennes ställe bestod av 14 studios, hade en formidabel utsikt (med tillhörande uppförsbacke) och pool. Det bästa av allt var kanske att när vi anlände var stället tomt!

 

Angelinas på Kolios Beach på Skiathos.

Bästa boendet på Angelinas på Kolios Beach.

 

 

Vi stannade i tre dagar, poolade, läste böcker och Ruben lärde sig simma. Angelina serverade öl, frappé och ouzo, på kvällarna spelade vi kort med henne och hennes syster och jag fick chansen att öva min grekiska på ett lugnt och trevligt sätt. Angelina Studios kan varmt rekommenderas om man vill fly undan lite av "turiststressen" på Skiathos.

Bussen stannar vid Kolios Beach och då är det bara att börja vandra uppåt. Längst upp, där vägen bokstavligen tar slut, där ligger Angelinas. Enda stället i Grekland där vi haft en duschkabin!! Bara det! Hemsida kommer längst ner i resebrevet.

 

Grannkon åt upp olivern på Skiathos.

Grannkon åt upp oliverna…

 

Skiathos på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera