Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Amorgos i april och fira påsk. Del 4.

Amorgos. Vandra till kloster.

Hyrde bil hos Thomas och körde till Langada för att vandra till klostret Agios Theologos. Hit har vi gått många gånger och klostret har blivit någon av en god vän till oss. Vägen dit är alltid vacker, men jisses, den här gången slår allt vi sett tidigare. Vilken blomsterprakt!


Klostret Agios Theologos.  Amorgos.

Klostret syns uppe på toppen.

 


Utsikt från klostret över dalen.

Utsikt från klostret över dalen. Berget Krikelos är nästan alltid täckt av moln. I övre högra hörnet kan man om man kisar lite ana två väderkvarnar, de ligger på en plats som heter Machos, dit återkommer vi en annan dag.På vägen tillbaka till Langada hade vi följe av en gammal åsnegubbe.

På vägen tillbaka till Langada hade vi följe av en gammal åsnegubbe. Han var fascinerad av Camillas bilder, som just denna vandring mestadels bestod av närbilder på blommor.

 


Amorgos. Blommor och orkideer.

Som denna.


Amorgos. UFO.

När vi sagt adjö till åsnegubben gjorde vi en liten avstickare och träffade på denna figur. Vi döpte den till AT.Kväll på tavernor i Katapola Xilokeratidi och på Amorgos.

Varje kväll innan vi gick ut och åt gick vi "varvet", vilket innebär att vi går från början av Katapola till slutet av Xilokeratidi och tillbaka igen. Denna kväll var inget undantag. Bilden är från Xilokeratidi.

 

Resebrevet fortsätter »

 

Amorgos på Kalimera »
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera