Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Fourni och Ikaria. Del 1.

Med på resan var Bea (37), Andreas (35), Agnes (8) och Ruben (6). Under de första dagarna samsades vi dessutom på Armenistis stränder med ytterligare två Umeå-familjer: Anderssons och Ledmans.

Som vanligt startar vi tidigt. Redan kl. 05.15 hoppar vi på Arlandabussen som tar oss från Jumbo Hostel till terminal 5. Eftersom Sterling konkade hade vi bokat Swiss, ett trevligt flygbolag, med en 45 minuters transfer i Zurich. Allt löpte enligt planerna och kl. 13.25 anlände vi till Eleftherios Venizelos och kort därefter en buss mot Pireus. Trötta barn passade på att sova en stund, och vi vuxna knaprade kex och smorde in solkräm.

Färjan som vi planerat ta stod inne för reparation, så plötsligt hade vi tre extra timmar att fördriva i Pireus. Suck. Men ett par frappé och gyros senare var vi på väg! Mot den länge efterlängtade Ikaria och Armenistis! Färjan angjorde 03.30 och taxin vi beställt körde oss genom ett nattligt landskap till Veleta Studios, där vi efter nästan 24 timmar resa rasade i säng till vågornas brus. Underbart att vara framme!

 

Karta över Ikaria, den nya favoritön.

Ikaria, den nya favoritön.

 

Valeta kostade 45 euro/natt, förbokat tre nätter från Sverige, som vi sedan förlängde med ytterligare tre nätter. Detta pris gällde en två-rummare med vidunderlig utsikt, även om de två damerna under oss som bodde i en mindre lägenhet hade ungefär tre gånger så stor balkong som oss… Men vi fick gott och väl plats på vår balkong också.

 

Utsikt från Valeta studios i Armenistis på Ikaria.

Utsikt från Valeta studios i Armenistis.Valeta Studios. Armenistis. Ikaria.

Valeta Studios.


Ikaria var allt vi önskat oss och mer. Vi ääälskade Ikaria. Så mycket att vi redan bestämt oss för att åka tillbaka nästa sommar. Fantastisk natur, underbara stränder, härliga vandringsleder (även om vi inte kom så långt…), god mat, fint boende, trevliga människor, god stämning. Ja, det kan knappast bli bättre. Vi hann med att besöka Nas (som blev den ena korta vandringen), Agios Kirikos, Seychellerna (en helt galen strand), Evdilos och så tog vi en biltur runt vilda västern med ett antal småstopp på vägen.

 

Nas. Ikaria.

Nas.Seychellerna på Ikaria.

Seychellerna på Ikaria.Glest befolkad strand, Armenistis. Ikaria.

Glest befolkad strand, Armenistis.


Lilla stranden i Armenistis på Ikaria.

Lillstranden i Armenistis.På vandring mellan Armenistis och Nas på Ikaria.

På vandring mellan Armenistis och Nas.

 

Vi blev kvar på Ikaria i 6 dagar, innan vi till slut slet oss från Armenistis för att borda Blue Velvet till Fourni.

 

Båtluff till Fourni och Ikaria.

Båtluff!Hej då Ikaria!

Hej då Ikaria!

 

Ikaria på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera