Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Naxos. Del 2.

Den övergivna byn Skeponi

De två första veckorna jag var på Naxos var det lite kyligt i luften men denna sista veckan i maj blev det riktigt varmt. Vi beslöt därför att dra ned på ambitionerna och ta några dagar på stranden.

Men på torsdagen var det dags att vandra igen. Nu skulle vi undersöka den övergivna byn Skeponi! Vi tog bilen till den översta av de två vattenreservoarena och började vandringen uppför den dammiga grusvägen.

 

Dammen på Naxos.

Men vilken utsikt!

 

Och det var inte bara dammigt! Vattnet i reservoaren måste ju komma någon stans i från och vi passerade flera bäckar och grönområden på vägen upp.

 

Skeponi.  Naxos.

Och till slut fick vi belöningen! Här ligger Skeponi och ruvar i fjällsidan. Hur kan någon ha bott här?

 

 

Skeponi. Naxos.

Vi klättrade naturligtvis helt upp, undersökte husen och beundrade den fantastiska utsikten och drack det sista av vårt vatten. Innan vi började vår väg tillbaka var det underbart att sitta en stund med fötterna i det kalla vattnet i bäcken nedanför byn.

 

Naxos. Skeponi.

 

Massage istället för vandring

På fredagen kände vi alla av i kroppen att vi faktiskt hade varit ganska aktiva och vi hade lite träningsverk alla tre. Därför beslöt vi att vara så lyxiga att kosta på oss massage. Vi hade hade hört om en massör, som heter Andreas Saraliotis och som håller på med en kombination av klassisk massage och bl.a. tai-massage. Vi beställde honom till vårt hotell och vi fick alla en underbar behandling av våra trötta kroppar.

 

Massage på Naxos.

 

Kan varmt rekommenderas! Ta kontakt med Andreas på e-mail: info@naxos-seminars.gr eller kolla hans typ av massage på www.alternativ.no om du vill göra något extra på semestern.

Och nu undrar vi naturligtvis var vi skall vandra nästa år!

Många hälsningar
Gunilla Obert (IngridGunilla)

Naxos på Kalimera »

 

Börja om »
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera