Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Kykladerna. Del 14. Santorini.

Fjärde dagen fredag 26 september
Efter väl utförda morgonsysslor, iväg till Jazz för frukost, special och full Monty, gott! Mat är min favoriträtt. Vi snackade en stund med servitrisen Ina, som skulle ha en ledig eftermiddag, det skulle bli utflyktsbåt och annat. Vi hade en diskussion, vi ville först kolla på Profeten Elias berg. Vi iväg via Emporio, Meghalori, Pyrghos väl uppe vid klostret 560 m.ö.h., trafikkaos stackars busschaufförer. Fantastisk utsikt över i stort sett hela ön, det fanns en souvenirbutik uppe i klostret, de sålde lokalproducerade produkter.

 

Profeten Elias. Santorini.

Vy norrut från Profeten Elias berg.

 

När vi var mätta på utsikten åkte vi ner till Exo Ghonia för att se om vi hittade de gamla byggnaderna. Vi fann en del i de trånga gränderna, men inte så mycket att se, tyckte vi. Vi körde vidaremot Akrotiri och Red Beach. Vi blev lite undrande när det hänvisades till parkeringsplatser redan uppe i byn 1,5 km från red Beach och 1 km från utgrävningarna. Hur ser det ut här på högsäsong? Hur mycket folk är det då, vi tyckte det var mycket även nu.

Vi nöjde oss med att kolla på avstånd att Red Beach verkligen var röd. Det var ett lämmeltåg av människor till och från stranden. Utgrävningarna stängde tidigt, så de lämnades därhän. Vi återvände upp till by och fann en mysig liten taverna i utkanten av byn för en lätt lunch, alldeles utmärkt äte. Vi kollade runt i byn, små mysiga gränder och hus borta från "ströget".

 

Akrotiri.

Klockor och torn på en av kyrkorna i Akrotiri.

 

 

Vi körde ut till fyren längst ut på udden, där var det vackra vyer över calderan och hela västra sidan av Santorini. När vi kollat tillräckligt på utsikten och på fyren samlade vi ihop oss och åkte mot Perivolos för lite sol och bad på sen eftermiddag. Det var skönt med att slappa lite efter en dag på moppen.

Det krävdes inte så mycket yttre kroppsvård efter den korta stunden vid havet. Men vätskejusteringen kunde vi inte negligera och givetvis krävdes det en slummer efter utfärden.

Dags för äte, konstigt nog skulle vi ta oss endast till Taverna Perivolos, och inte längst bort. Strandpromenaden var även denna afton nästan helt tom på folk. Vi åt med god aptit, som vanligt var det jättegott, jag har glömt vad vi åt. Efter den goda måltiden tillbaka till pörtet i den något kyliga vinden. Vi behövde dryck på balkongen både för matsmältning och för värme. Men vi somnade gott i sängarna.

 

Resebrevet fortsätter här »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera