Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Naxos i maj. Del 2.

På tisdagen startade vi morgonen med en lång promenad under 1½ timme, då vi utforskade en hel del av gamla stadens trånga, pittoreska och vindlande gator.

 

Gränder i Chora. Naxos.

Gränder i Chora.


Gränder i Chora.

Gränder i Chora.

 

Något som behövs för att hitta hem och för att veta var de bästa tavernorna ligger. Under en ny vandring senare på dagen hittade vi affären Tzimplakis Emporos, en fyndbutik med lokala produkter för alla som är intresserade av matlagning och kryddor. Befriande att en sådan butik fortfarande finns kvar i en stad där turistbutikerna tagit över. Lunchen på Apóstolis var inget att minnas.

 

Kryddboden. Naxos stad.

Kryddboden.

 


Kryddaffär. Naxos.

Inne i kryddboden.

 

På kvällen startade vi på av Janne rekommenderade ouzeria Valetta. Vi slog oss ner bland grekerna närmast köket med god utsikt mot de vandrande turisterna och öborna. Priset på de två glasen ouzo 4,5 € var ju extremt billigt, men vi fick vänta länge på de sju bitarna grillad 8-podi, som var all mezé vi fick. Servitören hade tyvärr passerat bäst-före-datum. Vår upplevelse stämde inte med Jannes guidebeskrivning, men de kanske hade en dålig dag. Middagen på Metaxi Mas med get var utmärkt och billig.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera