Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Kykladerna. Del 4. Amorgos.

Kalotaritissa ser fantastiskt vackert ut när man kommer vägen ner mot stranden. Här trodde vi att vi hade hittat vårt strandparadis, men oj vad mycket stenar det var i vattnet. Det var väldigt svårt att ta sig i överhuvudtaget.

 

Amorgos. Kalotaritissa.

 

Agios Pavlos har vi ju sett många vackra bilder på. Även den stranden är vackrast på håll. Tyvärr har halva stranden spolats bort så själva snibben på udden är avkapad. Men vi hade några härliga timmar här ändå med lite medhavd picknick. Vägsträckan mellan Egiali och Katapola där man passerar Agios Pavlos är väldigt vacker och med massor av getter som springer omkring.

 

Amorgos. Agios Pavlos.

 

Åker man till Amorgos så är det givet att man måste gå upp till klostret Panagia Hozoviotissa. Vi åkte dit en morgon med lite lätta moln och lagom vind. Men när vi kom fram till parkeringen nedanför klostret var där helt klarblå himmel och inte den minsta lilla vindpust. Det var otroligt hett när vi gick uppför trapporna till klostret, men vilken belöning sen! Nu förstår jag verkligen varför Amorgos kallas för "The Big Blue"

 

Amorgos. Kloster.

 


The Big Blue. Amorgos.

 

Efter 8 dagar på Amorgos (vi hade från början tänkt att stanna 4-5 dagar) åkte vi tidigt en morgon vidare med Blue Star till Koufonissi. En båtresa som bjöd på ett vackert skådespel på himlen efter en regnig kväll och natt.

 

Egiali.

 

Amorgos på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera