Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Aten, Mykonos, Naxos & Santorini. Del 6.

Den 25 juni går färjan till Naxos, men vi får en sista promenad i gränderna på Mykonos efter frukost. När vi står och väntar på Eleupheria som ska ta oss till färjehamnen får vi se ett tecken på hur mysigt vi haft på Mykonos. Den här ungkatten smyger fram på sitt syskon och ger den en riktigt mysig kraaaam – så härligt nu är vi redo för Naxos. Mjaauuuu!!

 

Kramkatt. Grekland.

Kramkatt.

 

Efter en dryg väntan i solhettan kom till slut vår Master Jet och hämtade oss från Mykonos där vi hade bokat ett hotell strax utanför stan via internet.

 

Masterjet mellan Mykonos och Naxos.

Masterjet.

 

 

Naxos

Vi hade fått kontakt med hotellägaren Jannis på Naxos via telefon från Mykonos, men han kunde inte engelska så bra så vi fick prata med nån i familjen som råkade vara i närheten. Budskapet hade dock nått fram för han stod och väntade på oss i Naxos hamn. Det visade sig vara en helcharmig farbror och lika trevlig fru Maria som drev det lilla familjehotellet Studios Rena Valetta strax utanför stadskärnan.

Då vi hade svettats oss fram till hotellet var att få bada prio ett. Jannis sa att det var 5 min till Aghios Georgios stranden som är den bästa vid Naxos stad och närmast vårt hotell. Det visade sig vara drygt 10 min promenad dit och inte nån strand för oss utan mer för småbarnsföräldrar, dvs långlånggrunt och sand.

 

Agios Georgios.  Naxos.

Agios Georgios.

Men man tager vad man haver och badar innan vi sätter oss i skuggan av en restaurang och äter en god lunch och dricker nåt kallt. Sen gick vi tillbaks till vårt grekcharmiga hotell för en avsvalkande dusch samt en ouzo med….inte det…..nä för då hade Jannis tagit fram en flaska av sitt hemgjorda vita vin som vi fick med oss till rummet. Det var vi ju tvungna och smaka på. Ja det smakade väl gott efter att ha bedövat smaklökarna med några munfulla ;)

På kvällen blev det så klart en promenad till Naxos stad, dit det skulle enligt Jannis vara 5 min men det var drygt 10 min – grekisk exakthet ska man alltså ta med en nypa salt. Upp till ett litet torg och sen en backe ner till hamnpromenaden som visar sig vara riktigt härligt grekisk. Efter en god middag blir det god natt.

 

Hamnpromenaden i Naxos sad.

Hamnpromenaden i Naxos sad.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera