Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Min singelresa till Molyvos på Lesbos. Del 3.

Efter en svettig dag där jag vandrat upp för alla trappor upp och ner så kommer jag till mitt rum, går ut på verandan för att varva ner med en ouzo och möts av mina grannar som genast berättar om sin dag och bjuder med mej till en grekisk afton uppe vid fästningen! Jag blir jätteglad, självklar vill jag följa med... vi ska lyssna på Grekisk musik, äta och dricka gott... kan inte bli bättre. Jag duschar, lägger på lite smink, byter om och möter upp dom utanför hotellet... vi går huvudgatan fram och jag frågar om vi ska stoppa en taxi?

Nä säger dom, vi ska först äta i gränderna, sen VANDRA upp till fästningen där vi ska träffa deras nyvunna Grekiska vän, som är singel säger dom med ett par blinkningar :). Jag har bara en enda tanke i huvudet nu.... VANDRA... ska jag vandra uppför alla trappor ännu en gång denna dag! Jösses....

Ni som varit i Grekland, vet vad vandringar uppåt betyder!

Vi åt en helt underbar måltid, sen vandrade vi uppåt och uppåt... svetten rann, mascaran rann... ja allt rann.... jag kände mej inte fräsch alls.... man kunde ha trott att jag kommit från en stinkande dusch... så kändes det.

Men fram kom vi och underbar Grekisk musik strömmade mot oss! Vi stod där på toppen och spejade ut över restaurangen när en person, en skugga kom emot oss... det var ganska svart ute nu som det brukar bli på kvällarna i Grekland. Personen kramade om mina nya vänner och bad dom sätta sig ner.... han tog mej i hand och visade mig var jag skulle sätta mig. Bredvid honom visade det sig. Vi satt där ett par timmar och lyssnade och njöt, drack kall retsina som jag älskar och bara mådde bra. En magisk känsla.

 

Molyvos. Fästning.

En bild på fästningen i skymning.

 

 

Borgen i Molyvos på Lesbos.

Uppe vid fästningen denna magiska kväll.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera