![]() |
#19
|
||||
|
||||
![]()
Håller med dig Peter. Argentinas Oxfilé är mycket god, även att göra köttfärs på.
Sug på den här i stället. Inbakad fläskfilé med banan och curry. Ca: 5-600 gr fläskfilé (en normal). 2-3 mogna bananer 1-2pkt Philadelphiaost 1 sats smördeg fryst eller kyld avsedd att täcka filén finns på Marinopoulos 1-3 msk Curry (beroende på styrkan) Salt och vitpeppar Ungsbakad klyftpotatis Rödvinssås på påse Gärna en lätt sallad som tillbehör Putsa fläskfilén och stek den hel i panna eller gryta och därefter i ugn och krydda med salt och vitpeppar. Skala bananerna och mosa dem tillsammans med osten och curry. Smörj en ugnsform och skiva den färdiga filén i tunna skivor. Linda in filén i mördegen och lägg en stor klick fyllning mellan varje skiva. Gör såsen enligt recept på förpackningen. Eller gör äkta. En vinare (surt rött spanskt) kokas ner till ca 0,5 (max) cm är kvar i kastrullen (1,5 l kastrull). Krydda lite med salt och peppar. Vispa ner smör (200 gr) i det hela och 2-4 äggulor. Får inte koka mer bara ljummas annars skär såsen sig. Om det behövs ta lite idealmjöl för att ta ihop. Fläskfilén: Ställ in detta i ugnen i 175 grader, ca 15-25 minuter tills mördegen är färdig. Bjud och låt er väl smaka. Inget plagiat utan helt eget utvecklat p.g.a olycka i köket. Uffe |
|
|