Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kafé Kalimera

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #19  
Gammal 2008-11-29, 17:33
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Sv: Thank God It's Friday

Håller med dig Peter. Argentinas Oxfilé är mycket god, även att göra köttfärs på.
Sug på den här i stället.
Inbakad fläskfilé med banan och curry.


Ca: 5-600 gr fläskfilé (en normal).
2-3 mogna bananer
1-2pkt Philadelphiaost
1 sats smördeg fryst eller kyld avsedd att täcka filén finns på Marinopoulos
1-3 msk Curry (beroende på styrkan)
Salt och vitpeppar
Ungsbakad klyftpotatis
Rödvinssås på påse
Gärna en lätt sallad som tillbehör

Putsa fläskfilén och stek den hel i panna eller gryta och därefter i ugn och krydda med salt och vitpeppar. Skala bananerna och mosa dem tillsammans med osten och curry. Smörj en ugnsform och skiva den färdiga filén i tunna skivor. Linda in filén i mördegen och lägg en stor klick fyllning mellan varje skiva.
Gör såsen enligt recept på förpackningen. Eller gör äkta. En vinare (surt rött spanskt) kokas ner till ca 0,5 (max) cm är kvar i kastrullen (1,5 l kastrull). Krydda lite med salt och peppar. Vispa ner smör (200 gr) i det hela och 2-4 äggulor. Får inte koka mer bara ljummas annars skär såsen sig. Om det behövs ta lite idealmjöl för att ta ihop.
Fläskfilén:
Ställ in detta i ugnen i 175 grader, ca 15-25 minuter tills mördegen är färdig.
Bjud och låt er väl smaka.

Inget plagiat utan helt eget utvecklat p.g.a olycka i köket.

Uffe
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT