![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
"Kati psinete" hette restaurangen som låg där i fjol.
(Mycket bra restaurang för övrigt, med många traditionella grekiska rätter. Mannen som jobbade där - jag och namn! - finns numera på andra sidan kvarteret, på taverna Sokakis, också en mycket bra restaurang som satsar på traditionella karpathiska maträtter.)Aris ska försöka hålla öppet i vinter, sa han, så de ska sikta på mat som grekerna själva vill äta. Massor av smårätter alltså. Missa inte deras saganaki me meli, en fantastisk smakkombination! De har även de bästa makarounes jag har smakat utanför Spoa. Det ska bli riktigt intressant att komma tillbaka nästa sommar och se hur de har utvecklat sig. ![]() Karin som alltid längtar tillbaka |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Måste bara hålla med Islandhorse och karinafp. Elea är verkligen ett bra restaurang. Nästa år kan man räkna med fler smårätter. Saganakin smakar bara mera. Skall verkligen testa makarounes nästa gång. Tycker annars om makarounes på Nr:1, Kyra Panagia.
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mats
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() //maji
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Nej, det finns bara på två ställen i Pigadia, La Mirage och Elea. Aris som äger Elea var med och "uppfann" rätten när han jobbade på Romios för en del år sedan, berättade han.
![]() Karin |
|
#6
|
||||
|
||||
|
OK, tack, det borde jag ju kunnat gissa. Låter ju ganska likt "miel" = honung på spanska.
Citat:
Mats
|
![]() |
|
|