![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Jag lärde mig av en indier att all lök som ska ätas rå ska läggas i blöt i ljummet eller varmt vatten med ganska mycket salt i 15 - 30 min, och att man sen ska skölja löken i iskallt vatten så att den blir krispig. Detta dels för att få bort alltför skarp smak men också för att minska risken för gaser i magen.
Våga |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Jag håller med dej Yannis, rödlöken här har lätt för att mögla. Jag odlar rödlök själv och den håller hela vintern utan att mögla. Men det är ju inte alla som har möjlighet till det.
/Majken |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Lägg skivad rödlök i limejuice en stund...blir jättegott / Irene
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
#5
|
|||
|
|||
|
Ja, det blir riktigt bra! Min man som är från Paraguay,gör så och det funkar perfekt!
|
|
#6
|
|||
|
|||
|
Den svenska röd löken har så frän smak. När jag gör grekisk sallad så låter jag rödlöken ligga skalad i kallt vatten i tre timmar. Då blir den mild och god. Sen köper man dubbel mängd feta ost så man har lite att snaska på med ett glas Ouzo medan tiden går...
|
|
#7
|
||||
|
||||
|
Citat:
jag älskar alla SUPERBRA tips man får här på Kalimera! Tack snälla Carle det ska jag komma ihåg!!!MVH zakka |
|
#8
|
||||
|
||||
|
Äsch, vad är det här för trams, tänkte jag. Rödlök är alltid god och lagom stark. Men nyss hemkommen råkade jag ut för en riktig stark rödlök
- eller om det var kontrasten efter Grekland? Provade tipset med löken i varmt vatten och salt, sedan spola av med kallt vatten. Blev mycket bättre, trots att jag inte hann låta den dra så länge.Man lär sig något nytt hela tiden. Aina |
![]() |
|
|