Kalimera Grekland Alonissos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Roussoum på på Alonissos

Någon kilometer nordost om Patitiri ligger Roussoum. Det är inte längre än att man kan gå dit, antingen via stora vägen som leder ut från Patitiri, eller via en mindre väg som börjar bakom pensionaten ovanför hamnen. Går, eller kör, du stora vägen ser du efter backen en affär till vänster. Affären är kollektivt ägd och säljer lokala produkter som honung och olivolja.

 

Roussoum. Alonissos.

Roussoum ligger på gångavstånd från Patitiri.

 

Roussoum är en välmående turistort som domineras av pensionat och tavernor. Tavernorna ligger längs den ganska fina småstensstranden. Stranden tillhör de populäraste på ön i och med närheten till Patitiri. Vid den lilla piren ligger fiskebåtar, efter piren sträcker sig den vackra bukten ut mot havet, från klipporna efter piren kan man dyka eller hoppa rakt ner i det härliga vattnet. Vill du uppleva ännu härligare vatten går du till Votsi som ligger nära Roussoum.
Stranden i Roussoum på Alonissos.

Ovanför den lilla stranden ligger flera tavernor och pensionat.

 

HOTELL I ROUSSOUM

Roussoum hänger på sätt och vis ihop med Patitiri så om man bor här eller där spelar inte så stor roll. Många bra hotell ligger på kullen mellan byarna. Jag kallar det för pensionatkullen. Tips på pensionat finns på sidan om Patitiri.

 

Roussoum beach på Alonissos.

Fina lilla Roussoum.


LÄS MER OM ALONISSOS

Om Alonissos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera