Kalimera Grekland Alonissos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Sevärdheter på Alonissos

Alonissos har inga direkta sevärdheter förutom den vackra naturen, den marina nationalparken och det underbara kristallklara vattnet. Men vad mer behöver man.

 

Agia Anarghiri church. Alonissos.

Agia Anarghiri church. Till höger (syns ej i bild) ligger stranden Megali Amos.

 

En sak vill jag dock gärna tipsa om, och det är kyrkan Agia Anarghiri. Kanske inte så mycket för själva kyrkan - även om den är otroligt grann - utan för platsen där kyrkan ligger. Alonissos bjuder många fina vyer, men ingenting går upp mot utsikten från Agia Anarghiri. Platsen är magisk, nästan overkligt vacker. Här kan man sitta länge och bara titta ut över havet.

 

Stigen som går till kyrkan Agia Anarghiri på Alonissos.

Stigen som går till Agia Anarghiri.
Det krävs en kortare vandring för att ta sig till Agia Anarghiri, men den är inte alls jobbig. Bilvägen är nästan densamma som till stranden Megali Amos. Vi tar en repetition: när du passerat homeopatskolan svänger du vänster, i korsningen svänger du först höger och sedan vänster. I nästa korsning svänger du vänster (till Megali Amos tog du höger). Kör sedan tills "vägen" tar slut och parkera där du ser en skylt som det står "Foothpath" på. Följ stigen ner tills du når fram till kyrkan.

Stigen går under höga pinjeträd, det känns nästan som om man går inomhus. På vissa träd sitter små muggar där man samlar upp kåda som används till att smaksätta retsina.

 

Agia Anarghiri. Alonissos.

Utsikt från Agia Anarghiri. Skopelos till höger.


LÄS MER OM ALONISSOS

Om Alonissos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera