Kalimera Grekland Kefalonia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fira midsommar på Kefalonia

Nu har vi lämnat tillbaka bilen. Det känns lite sorgligt, den har blivit som en god vän som visat oss runt på denna fantastiskt fina ö. När vi publicerat detta inlägg ska vi gå hem och packa inför morgondagens avfärd mot Zakynthos. Att publicera det här inlägget var inte helt enkelt eftersom alla internetkaféer var stängda. Men jag hittade lite WiFi utanför en affär. Det gick bra det också.

 

WiFi. Kefalonia.

Sista blogginlägget från Kefalonia skrev jag utanför en affär som hade WiFi.

 

Idag har vi bland annat utforskat stränderna i och omkring Lassi väster om Argostoli. Lassi är Kefalonias största och populäraste turistort. Jag skulle vilja lägga till bästa turistort också, dels för att det är en bra bas för att se resten av ön, dels för närheten till Argostoli, dels för närheten till flygplatsen, dels för de fina stränderna. Närheten till fina stränder väger förstås tyngst, men att Argostoli ligger så att säga runt hörnet är också en viktig parameter.

 

Kalamia beach. Lassi. Kefalonia.

Kalamia beach nära Lassi.


Makris Gialos. Kefalonia.

Makrys Gialos beach i Lassi.

 

 

Vi åker som sagt till Zakynthos i morgon. Joniska övärlden är inte som Kykladerna, här går det bara en båt om dagen, och självklart går den tidigt på morgonen (06.45), och från en helt annan by än där vi bor.

Väl framme på Zakynthos vet vi inte vad vi ska göra. Vi måste ta oss från den lilla hamnen Agios Nikolaos, men vart har vi inte bestämt. Hoppas vi slipper börja midsommaraftonen med att släpa oss runt i timmar för att hitta rum, som vi gjorde här på Kefalonia.

Men först måste vi bestämma oss för VAR på Zakynthos vi ska bo. Det gör vi nog i kväll, eller på båten över. Vi vet inte heller när vi får tillgång till internet igen, därför hälsar vi glad midsommar redan nu.

 

Fira Midsommar på Kefalonia.

Glad Midsommar i förskott från två salta sillar på Kefalonia.

 

Glad midsommar en dag för tidigt önskar vi alla läsare! Hoppas någon av er kan ta en nubbe och äta några sillar för oss. Vi har två salta sillar att trösta oss med. Alltid något. :-)

Vi hörs när vi hörs!

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Kefalonia på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera