Kalimera Grekland Koufonissi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Den arga konstnären på Koufonissi

En bild berättar. Avsnitt 54.

 

Vi besökte Koufonissi första gången 1997 och vi blev så förtjusta i ön att vi blev återvändare. Ett år lärde vi känna en konstnär som flyttat till Koufonissi några år tidigare. Han bodde där året runt och det var mycket intressant att höra honom berätta om de bistra vintrarna. Men han tokgillade det. På dagarna gick han runt ön och plockade drivved som han sedan gjorde konstverk av. De var jättefina.

 

Konstgallerier på den lilla ön Koufonissi i Kykladerna där du kan köpa konsthantverk och t-shirts.

Den glada konstnären som sedermera blev den arga konstnären.

 

Han hade även tagit fram snygga t-shirts som han sålde i sitt galleri i Chora. Ni kan se ett exempel till höger på bilden ovan. Den glada konstnären frågade om jag kunde skriva om hans konstverk på Kalimera. Jag gillade allt jag såg och sa att jag skulle skriva några rader på sidan om Koufonissi, vilket gjorde honom jätteglad. Jag skulle även skriva om de snygga tröjorna, sa jag, och då blev han ännu gladare.
Några år senare återvände till Koufonissi. Första kvällen åt vi middag på en av tavernorna längs den smala huvudgatan i Chora. Det var en fiskrestaurang, men de hade även annat på meny, och det var en hederlig gammal grekisk restaurang som serverade mycket god mat.

 

Den bästa fiskrestaurangen på Koufonissi ligger längs huvudgatan i Chora.

Fiskrestaurangen längs den smala huvudgatan i Chora.

 

När vi satt där och väntade på maten kom den inte längre så glada konstnären fram till vårt bord. Han var en aning onykter, och han var väldigt arg. Där är ni, skrek han! Ni har förstört mitt rykte som konstnär! Det är nästan bara svenska barnfamiljer som kommer till galleriet, och barnen verkar tro att det är en lekplats! Inte bara det, alla vill ha en gratis t-shirt! Jag tycker inte ens om barn, skrek han. Jaha, svarade vi, och frågade på vilket sätt vi hade förstört hans rykte. Det visade sig att texten om hans galleri hade misstolkats av våra läsare.

 

Konstnärer på Koufonissi i ögruppen Småkykladerna i Grekland.

Den arga konstnären som tidigare var den glada konstnären.

 

Jag kunde inte läsa texten där och då, men jag förklarade för honom att jag med all säkerhet inte hade skrivit något om gratis t-shirts eller att svenska barnfamiljer skulle besöka galleriet. När jag kom hem på rummet den kvällen, och hade tillgång till internet, läste jag igenom texten, och där stod inget sådant, och det fanns inga syftningsfel heller. Varför det blev så här vet jag fortfarande inte. Kanske våra läsare önskeläste, och vad det är kan ni läsa om här.

Så kan det gå när t-shirten är på.

 

Fler avsnitt från serien "En bild berättar" »


LÄS MER OM KOUFONISSI

Om Koufonissi Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera