Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kolymbari på västra Kreta

Kolymbari (1 100 inv) ligger mellan Maleme och Kissamos på västra Kreta. Till Chania är det cirka 23 kilometer och det går buss hit från busstationen i Chania.

 

Strandpromenaden i Kolymbari på Kreta med tavernor och restauranger.

Strandpromenaden i Kolymbari.

 

Kolymbari har inte kommit speciellt långt i sin turistutveckling. Det är först på senare år som det har börjat gå charter hit. Flera av hotellen är av typen all inclusive. Jag vet inte varför det är så, kanske det är en trend på nya turistorter, eller beror det på att stranden i Kolymbari har för många konkurrenter bland turistorter som Agia Marina och Agii Apostoli. Det går charter till Kolymbari från Sverige. Träningsresor verkar vara en specialitet.

 

Stranden i Kolymbari på västra Kreta.

Stranden i Kolymbari åt ena hållet.
Stranden består av småsten och sträcker sig hur långt som helst. Vid strandens början finns en kort strandpromenad med några tavernor. I själva staden finns förstås fler tavernor.

Boka hotell i Kolymbari här »

 

Kolymbari beach. Kreta.

Stranden i Kolymbari åt andra hållet.

 

Är du intresserad av vin kan du besöka Karavitakis Winery som ligger i Kolymbari. Här finns även ett stort kloster - Monastery of Gonia - en bit utanför staden. Du ser klostret till höger i bild.

Trakten söder om Kolymbari är full av olivträd. Man får nästan svindel när man tittar ut över dalen, så många olivträd finns där. I byn Vouves söder om Kolymbari växer världens äldsta olivträd.

Läs mer om det intressanta olivträdet här »

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera