Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Komos och Kalamaki beach på Kreta
Stränderna Komos och Kalamaki ligger strax norr om Matala och är bland de vackraste stränder jag har sett. Det är egentligen en och samma strand, fast med olika namn.

 

Komos beach. Kalamaki. Kreta.

Komos beach.

 

Första delen av stranden heter Komos och den ligger närmast Matala. Du förstår vad jag menar med vacker strand när du står ovanför Komos och tittar ut över havet, och över den kolossalt långa sandstranden. Vackrare än så här blir det inte.

 

Kalamaki beach mellan stränderna Komos och Kokkinos Pyrgos.

Kalamaki beach mellan stränderna Komos och Kokkinos Pyrgos.
Vad som förvånar är att varken Komos eller Kalamaki är speciellt exploaterade. Här finns enorma potentialer för massturism. Det kommer säkert att bli så en dag, men ännu finns det tid att njuta av denna oas.

Kalamakistranden slutar i den lilla turistorten Kokkinos Pyrgos där det finns gott om hotell och några tavernor. Jag tycker att Kokkinos Pyrgos är en ganska trist by och skulle inte vilja bo där, men jag vet de som tycker annorlunda.

 

Kalamaki beach. Matala. Kreta.

Kalamaki beach.

 

Komos beach ligger till vänster (syns inte i bild) och Kokkinos Pyrgos längst bort till höger. Matala ligger några kilometer söder om den plats varifrån jag tar bilden ovan.

 

Kalamaki beach. Kreta.

Kafé vid Kalamaki beach.

 

Strax väster om Kokkinos Pyrgos går gränsen mellan Heraklion län och Rethymnon län. Om man fortsätter kustvägen västerut kommer man till bland annat Agia Galini, palmstranden Preveli och den trevliga turistorten Plakias.

HOTELL I KALAMAKI

Crysalis Studios »

Stelani Villas & Suites »

Boka andra hotell i Kalamaki här »

 

Läs om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera