Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Do you want the menu?

En grekisk bild berättar. Avsnitt 23.

 

En bild säger mer än tusen ord sägs det, men det stämmer inte alltid. En bild kan säga mycket, men inte hela historien. I den här serien ska jag lägga ut bilder som kanske inte säger så mycket vid en första anblick, men som har en intressant historia att berätta.

Vi hade rest runt med bil på Kreta under en månad. Näst sista natten bodde vi i den underbara byn Spili. Sista natten skulle vi bo i Archanes som ligger söder om Heraklion (vi skulle flyga hem därifrån).

På vägen till Archanes stannade vi i Zaros (älskar Zaros!) för att äta en enklare lunch. Vi ville spara oss och frossa rejält med en sista måltid i Archanes.

 

Menyn på Taverna Vegera i Zaros på Kreta.

Den enkla men digra menyn på Taverna Vegera i Zaros.

 

Vi satte oss på Taverna Vegera i Zaros och pustade ut efter körningen. En dam kommer ut och frågar: Do you want the menu? Yes please, svarade vi. Sedan frågade hon vad vi ville ha att dricka - öl och vatten svarade vi. Hon kom ut med öl och med vatten, och försvann sedan ut i köket.

Efter en mycket, mycket lång väntan på menyn började hon bära ut maträtt, efter maträtt, efter maträtt. Hon bar ut följande rätter: mix sallad, potatissallad, rödbetsallad, två sorters ostar med inlagd lök, rostat lamm, biffgryta, grillade duvor, dolmades, bröd, samt stekt lever. Vi kunde inget annat göra än att äta, äta och äta. Vi gapade, och svalde, och skrattade.

 

God grekisk mat på Taverna Vegera i Zaros på Kreta.

Lunchen avslutades med två bakelser per person. Gissa om vi blev mätta!
När vi ätit oss proppmätta kom hon ut och frågade om vi ville ha kaffe, och även till det svarade vi ja. Till kaffet fick vi bakelser. Två var!

 

Taverna Vegera i Zaros på Kreta.

Taverna Vegera i Zaros. Läs om Zaros här »

 

När vi med stinna magar lämnade tavernan såg vi skylten ni ser högst upp på sidan. Då fick vi svaret på vad hon menade med: Do you want the menu? Menyn var inte bara diger, den var grymt god, och billig. Vi var fyra personer och notan slutade på 48 € inklusive vatten, öl, kaffe och bakelser. Vi gav så klart rikligt med dricks.

Så kan det gå när menyn är på!

 

Läs om Kreta på Kalimera »

 

E-guider om Kreta »

 

Fler avsnitt från serien "En grekisk bild berättar" »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera