Kalimera Grekland Leros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Church of Panagia Kavouradena på Leros
Panagia Kavouradena ligger nära fiskebyn Xerokampos på södra Leros. När man kommer fram till Xerokampos svänger man vänster, och fortsätter längs kusten tills man ser en skylt där det står Panagia Kavouradena på höger sidan. Där går man igenom grinden och ner till havet, och där ligger kyrkan.

 

Panagia Kavouradena. Leros.

Inne i Panagia Kavouradena.

 

Panagia Kavouradena är en av de minsta kyrkor jag någonsin har sett. Förutom prästen får det inte plats så många andra. I kyrkan - som delvis ligger insprängd i en klippa nära vattnet - finns en berömd ikon som gett kyrkan dess namn: Krabbkyrkan.

 

Krabbkyrkan. Leros.

Utanför kyrkan.


Enligt sägnen hittade en krabbfiskare ikonen i vattnet utanför kyrkan. Han tog upp den på land. Nästa natt försvann den igen. Det sägs att det var krabbor som tog ikonen. Men krabbfiskaren gav inte upp. Han hittade ikonen än en gång. Då beslöt man sig för att bygga den lilla kyrkan och placera ikonen där så att den skulle få ro.

Hur det nu är med sanningshalten i den historien vet jag inte, vad jag däremot vet är att kyrkan är väldigt fascinerande och väl värd resan hit.

 

Krabbkyrkan Panagia Kavouradena. Leros.

Krabbkyrkan Panagia Kavouradena ligger nära Xerokampos på södra Leros. Kalymnos syns i bakgrunden.


LÄS MER OM LEROS

Om Leros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera