Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Melanes och Kourounochori på Naxos

Cirka 8 kilometer öster om Naxos stad ligger byarna Melanes och Kourounochori. Jag tycker att båda byarna är värda att besöka.

Melanes är en mycket trivsam by där invånarna i huvudsak sysslar med jordbruk. I den prunkande dalen mellan Kournochori och Melanes odlas allehanda grödor. Inne i den helt bilfria byn kan man gotta sig åt urgamla hus och smala slitna gränder.

 

Taverna. Melanes. Naxos.

Gränder i Melanes.

 

I Melanes ligger Taverna Giorgios som är en av Naxos bästa tavernor. Gör er besväret att åka dit en kväll, det är absolut värt det. Råvarorna kommer från den egna gården, vinet är från egna druvor och brödet är hembakat.

Taverna Giorgios är en typiskt grekisk taverna: en stor lokal med lysrör i taket där bra grekisk musik strömmar ur högtalarna. Man sitter inomhus, men fönstrena är stora och går att öppna, utsikten över den grönskande dalen är magnifik.

 

Kourounochori. Naxos.

Kourounochori sett från Melanes.
Melanes på Naxos.

Melanes sett från Kourounochori.

 

Kourounochori ligger någon kilometer från Melanes. Dalen som skiljer byarna åt är lockande och lummig och det frestar verkligen att gå en kortvandring bland odlingarna. I byn finns en liten taverna som erbjuder stillsamma luncher och vacker utsikt.

Här finns även ett av Naxos många försvarstorn. Från Kourounochori fortsätter vägen till en av Naxos största sevärdheter: Kouros of Melanes. Missa inte!


LÄS MER OM NAXOS

Om Naxos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera