Kalimera Grekland Paros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖKMonastiri beach på Paros

Två kilometer norr om Kolymbithres ligger Monastiri, som betyder kloster på grekiska. Stranden har fått sitt namn från det närliggande klostret Agios Ioannis.

 

Monastiri beach. Paros.

Monastiri beach.

 

Precis som Kolymbithres ligger Monastiri i en poolliknande lagun med blått inbjudande vatten. Den lilla fina sandstranden i viken är oftast full av folk. I direkt anslutning till stranden finns en stor taverna och snackbar. Stranden är långgrund och passar perfekt för barnfamiljer med små barn.

 

Vattenleksaker finns att hyra vid Monastiri beach på Paros.

Vattenleksaker finns att hyra vid Monastiri beach.


Om man fortsätter en bit längs viken kommer man till Paros officiella nudiststrand, även den kallad Monastiri. Här är om möjligt vattnet än mer inbjudande, runtom finns mindre vikar, klippor och strandremsor. Om det blåser, vilket är ganska vanligt i dessa vatten, är det ofta lä just här.

 

Monastiri beach. Paros.

Monastiri bay.

 

För några år sedan öppnade ett slags friluftsområde i området runt Monastiri beach. Det heter Cultural Park of Paros och innehåller ett flertal enkla vandringsleder, och några stränder, som ofta är folktomma.

Till Monastiri tar du dig med eget fordon, eller med badbåt från Naoussa. Missa inte Kolymbithres när du är här, den underbara stranden ligger bara 2 kilometer från Monastiri.


LÄS MER OM PAROS

Om Paros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera