Kalimera Grekland Rhodos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Prasonisi beach på södra Rhodos
Den välkända dubbelstranden Prasonisi (eller Prassonissi) ligger längst ned på Rhodos södra spets. Om du bor i Rhodos stad har du långt att köra om du ska hit. Kör du via västkusten är det cirka 105 kilometer, och via östkusten cirka 90 kilometer.

 

Prasonisi. Rhodos.

Prasonisi ligger så långt söderut det går att komma på Rhodos.

 

Till Prasonisi kommer folk från hela världen för att surfa, se och synas. Att platsen är populär bland vind- och kitesurfare är ingen slump, här blåser det nästan alltid. Stranden är enormt stor, nästan som en öken.


Vindsurfare i Prasonisi. Rhodos.

Vindsurfare i Prasonisi.

 

Prasonisi kanske inte lämpar sig så väl om man bara ska sola och bada eftersom det nästan alltid blåser, och sanden blästrar sig in i huden. Jag tycker ändå att det är värt att åka hit, för det är en mycket speciell plats, och så är det kul att se alla duktiga surfare. Flera tavernor finns.

 

Prassonissi beach. Rhodos.

Det är vanligt att man blir sandblästrad i Prasonisi.

 

Västkusten norr om Prasonisi är kantad av stränder av skiftande kvalitet, dock finns det ingen riktig höjdarstrand. Därför finns det inte heller några turistorter här. Lite folk så det är lätt att hitta en egen liten vik för dig som vill vara lite för dig själv. Min favoritstrand på västkusten är Fourni beach.


LÄS MER OM RHODOS

Om Rhodos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera