Kalimera Grekland Rhodos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fler stränder på Rhodos

Som du förstår finns det hur många stränder som helst som jag inte skriver om. De får du upptäcka på egen hand. Här nedan nämner jag dock några andra stränder.

 

Ixia och Ialysos beach. Rhodos.

Ixia och Ialysos sett från Monte Smith.

 

Ixia är en lång klapperstenstrand kantad av stora hotellkomplex sydväst om Rhodos stad. Efter Ixia kommer Ialysos (Trianda) det är egentligen samma strand fast med olika namn. Solstolarna står på rad och det känns en aning nergånget. Precis som vid Windy beach blåser det ofta här och vågorna dundrar in mot land. Ett paradis för vind- och kitesurfare.

 

Fourni beach. Rhodos.

Fourni beach på Rhodos västra kust.

 

På Rhodos västkust är det ont om fina stränder, och så blåser det nästan alltid. Min favoritstrand på den här delen av ön är Fourni beach som ligger nedanför byn Monolithos, cirka 75 kilometer från Rhodos stad. Det är en strand jag verkligen gillar, lite folk, inga hotell och fina omgivningar. Här man kan sitta länge på den enkla tavernan och blicka ut över havet.
Kolymbia beach. Rhodos.

Kolymbia beach.

 

Mellan underbara Anthony Quinn och Rhodos kanske bästa strand Tsambika ligger tre stränder på rad. Först ut är Tragandou och därefter ligger Afandou, där också Rhodos golfbana ligger. Här är inte lika exploaterat och det blir sällan trångt på stranden. Sedan kommer Kolymbia som är mer utvecklat, men som strand inte lika fin som exempelvis Afandou, men för den skull är stranden inte dålig.

 

Pefkos beach. Rhodos.

Pefkos beach söder om Lindos.

 

Från Lindos sträcker sig stränderna nästan hela vägen ner till sydspetsen vid Prasonisi. Den populäraste är stranden i turistorten Pefkos som ligger precis efter Lindos. Därefter följer Lardos, Glistra, Kiotari, Gennadi och Lachania.


LÄS MER OM RHODOS

Om Rhodos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guideHEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera