Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Väder, vind och båtar på Santorini

Det är redan lördag. Dagarna går fort här på Santorini. Kanske för att det inte händer så mycket.

I morgon åker vi vidare. I två dagar har vi velat fram och tillbaka. Vart ska vi åka? "Problemet" är att vi går mot högsäsong, då blir rummen dyrare och båtarna fullare. Frågan vi ställt oss är om vi ska vara i Kykladerna eller i Dodekaneserna.

Vi vet en sak med säkerhet, och det är att vi ska vara tillbaka på Santorini runt den 15 augusti då det är som mest kaotiskt i Grekland. Då har vi tillgång till samma lägenhet som vi har nu, vilket är väldigt praktiskt.

Den 18 augusti ska vi gå på konsert med Haris Alexio. Troligen ska hon spela i byn Pyrgos. Inga biljetter har släppts. Ett rykte säger att konserten är gratis. Vi lär inte vara ensamma där! Glykeria gjorde en gratiskonsert här för tre år sedan. Hon spelade på Santo Wines. Den konserten talar man fortfarande om. Jag förstår varför. Att se en konsert med Glykeria (som är en av våra favoriter) på Santo Wines skulle jag ge mycket för. Utsikten är förstummande.

 

Santo Wines. Santorini. Sunset.

Utsikt och vinprovning på Santo Wines. (Bilden är tagen under en annan resa.)

 

Åter till vår planering. Först bestämde vi att vi skulle åka till Kastelorizo och sedan ta oss till Chalki, Nisyros, Kalymnos, Telendos och eventuellt till Fourni och Ikaria. Därefter hem till Santorini igen.

Den planen ändrade vi igår till Anafi, Sikinos, Milos, Kimolos, Syros och Andros. Och sedan hem till Santorini. Nu har vi förkastat även den rutten.

Det började blåsa upp redan igår kväll. Rejält. När vi vaknade i morse blåste det ännu värre. Då började vi vela igen. Ska vi verkligen vara i Kykladerna när det blåser frågade vi oss? Helst inte.


Vlychada beach. Santorini.

Det har börjat blåsa och det går höga vågor, som här vid Vlychada beach.

 

 

Båtarna som trafikerar de öar vi tänkt besöka är allt annat än tillförlitliga när det blåser. Vad sägs om Romilda, Panagia Tinou och Panagia Hosoviotissa (hur den nu stavas?). Nej tack! (Kom till saken nu Janne! Hur ser planerna ut?)

Okej då. Så här ligger det till: I morgon bitti åker vi Blue Star 2 till Rhodos. Där sover vi en natt. Nästa dag tar vi morgonbåten till Kastelorizo. När vi tröttnat på Kastelorizo återvänder vi till Rhodos, byter båt och fortsätter till Chalki. Om båtarna går som vi vill ser rutten ut så här efter Chalki: Nisyros, Kalymnos, Telendos, Kalymnos, Astypalea, Amorgos, Santorini. Troligen stannar vi inte på Amorgos. Dit ska vi i september.

Båten går klockan 05.30 och är framme på Rhodos runt 14.00. Jag har ringt Ann-Kristin på Kristinas rum i Rhodos gamla stad och bokat rum. Kristinas rum är ett av de bästa boenden vi vet. På måndag morgon åker vi sedan vidare till Kastelorizo. Hoppas vi. :-)

När vi ändå är inne på båtar kan jag meddela att alla snabbåtar här i krokarna är inställda på grund av hård vind. Flera gäster har ringt Julia på Honeymoon och sagt att de inte kommer som planerat ikväll. En familj från Sverige ringde och bokade rum, de hade precis fått veta att deras båt till Amorgos var inställd. Undrar hur många som är inblåsta på öarna just nu? Stackars dem som inte kunde ta sig till Santorini idag, många ska flyga hem från Santorini idag eller imorgon.

Vi har gjort en ompackning, lämnar nästan alla varma kläder, hälften av böckerna och tre stockar snus på Santorini. Äntligen har vi en normaltung packning. Nu ska vi äta stifado på kanin och dricka kallt vitt vin. :-)

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Santorini på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera