Kalimera Grekland Skopelos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agnontas på Skopelos

Det förtjusande lilla fiskeläget Agnontas ligger cirka 8 kilometer söder om Skopelos stad, och cirka 5 kilometer väster om Stafilos. Vägen mellan Stafilos och Agnontas är en ren njutning att köra. Vackrast är det om du kör från Agnontas till Stafilos, då har du Stafilosbukten i blickfånget.

 

Agnontas. Skopelos.

Agnontas.

 

Jag har sett ett otal grekiska fiskesamhällen, men frågan är om inte Agnontas är finast av alla. Inramningen är trolsk: pinjeträdsklädda kullar som möter blågrönt vatten där det guppar färgglada fiskebåtar, från stranden går två träbryggor ut i vattnet, på bryggorna kan man sitta och vila sig efter en lång lunch på någon av de gemytliga tavernorna.

 

Agnontas på Skopelos är en  underbar plats att läsa böcker på.

Under det stora trädet är det skönt att ligga och slappa,

 

Själva stranden är liten och består av små vita stenar. Vid strandkanten är botten fin, men blir ganska stenig en bit ut.

 

Agnontas beach. Skopelos.

Underbara Agnontas.
Stranden i Agnontas på Skopelos.

Stranden i Agnontas.

 

Varje gång vi reser till Skopelos säger vi att vi ska bo några nätter i Agnontas. Men tyvärr har det inte blivit av ännu. Jag kan bara tänka mig hur det är att äta en sen middag på Taverna Koralli och lyssna på vågorna som guppar in mot land, och sen vakna på morgon och gå till stranden och ta ett morgondopp. Det måste vara en fantastisk upplevelse eftersom omgivningarna är sanslöst vackra.

 

Tavernorna i Agnontas på Skopelos.

En av tavernorna i Agnontas.

 

När vi var här en gång fick vi vara med om en sak som är ett bra exempel på grekisk gästfrihet, om grekisk humor om sådant vi brukar kalla: kan bara hända i Grekland.

 

Läs om en oväntad kall öl i Agnontas här »

 

HOTELL & PENSIONAT I AGNONTAS

Jag har som sagt inte bott i Agnontas och har därför jag inga tips på bra boende. Så jag hänvisar till booking.com där det finns några få pensionat att välja på.

Boka hotell i Agnontas här »


LÄS MER OM SKOPELOS

Om Skopelos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera