Kalimera Grekland Skopelos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kastani beach på Skopelos

Några kilometer norr om Milia beach ligger den världsberömda stranden Kastani beach. Berömmelsen kommer av att stranden var en av inspelningsplatserna för filmen Mamma Mia. Faktum är att det bara är här, och vid klippan och kyrkan Agios Ioannis sto Kastri, som det går att känna igen sig från filmen. Många scener spelades in på andra platser i Grekland, och i studio.

 

Kastani beach. Skopelos.

Kastani beach.

 

Kastani beach är en minst lika fin strand som grannen Milia. Den är inte lika lång, men sanden är ljusare och finare. När jag kom till Kastani första gången fanns här ingenting, det var en oas. Men efter att filmen hade haft premiär ville alla se den berömda stranden. Idag finns här en strandbar och en anlagd gräsmatta med solstolar och parasoll. Tyvärr händer det att strandbaren spelar hög musik som kan vara störande.

 

Strandbaren vid Kastani beach på Skopelos.

Strandbaren vid Kastani beach.
Om man går till vänster om stranden kommer man snart fram till ett klippbad och två pyttesmå stränder. En av dessa stränder döpte jag för några år sedan till Kalimera beach, bara för att jag tyckte så mycket om den. Jag har döpt andra stränder som inte haft något namn till Kalimera beach, bland annat dessa stränder.

 

Kalimera beach nära Kastani beach på Skopelos.

Kalimera beach på Skopelos. Stranden i bakgrunden är Milia beach.

 

Fler bilder från Kalimera beach finns här »


LÄS MER OM SKOPELOS

Om Skopelos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera