Kalimera Grekland Skopelos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kloster på Skopelos

Det finns fler än femton kloster på Skopelos, men endast fyra är bebodda. De intressantaste av dem ligger i bergen öster om Skopelos stad. Nunneklostret Evangelismou tycker jag är finast, inte minst för den formidabla utsikten över Skopelos stad. I samma område ligger Metamorphosis (det står Sotiras på skylten) som är ett munkkloster med en enda munk. Fortsätter man vägen från Metamorphosis kommer man till Varvaras och Prodromou.

 

Sotiras Metamorphosis Monastery.  Skopelos.

Sotiras Metamorphosis Monastery.

 

Varvaras är inte längre i drift, klostret är uppköpt av kommunen, det renoverades 1998 och drivs nu som museum. I det mycket vackra klostret kan man köpa lokala produkter som kryddor och honung. Nunneklostret Prodromou ligger intill Varvaras. Både Varvaras och Prodromou ligger oerhört vackert och är värda att besöka bara därför.

 

Varvaras Monastery. Skopelos.

Varvaras Monastery.
Klostren har i regel öppet mellan 08.00-13.00 och 17.00-20.00. Tänk på att du ska vara propert klädd när du besöker ett grekiskt kloster: armar och ben ska vara täckta.

Även om du normalt inte är intresserad av kloster tycker jag att du ska köra upp hit, för faller du inte pladask för de vackra byggnaderna, kommer du garanterat göra det för det vackra landskapet, och den fantastiska utsikten över Skopelos stad.

 

Den vackra vyn över Skopelos stad .

Den vackra vyn över Skopelos stad.

 

Skopelos mest kända kyrka är förstås Mamma-Mia-Kyrkan.


LÄS MER OM SKOPELOS

Om Skopelos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera