Kalimera Grekland Tinos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agios Romano, Kalivia & Lichnaftia

Agios Romanos ligger några kilometer nordväst om Kionia. Det är en mycket fridfull liten fiskehamn med en långsmal sandstrand kantad av skuggande tamariskträd. Stranden är perfekt om du vill vara lite för dig själv. Här är väldigt lugnt. Taverna finns.

 

Stranden i Agios Romanos på Tinos.

Stranden i Agios Romanos, ligger inte långt från Kionia.

 

Ännu några kilometer åt nordväst, nedanför bergsbyn Kardiani, ligger stränderna Kalivia och Giannaki. Kalivia är en av mina favoritstränder på Tinos. En bit upp på stranden, vid tamariskträden, är det fullt med stora stenar, men längre ner är sanden finkornig och vattnet kristallklart.

 

Kalivia beach under Kardiani på Tinos.

Kalivia beach under Kardiani.
Giannaki är mer utvecklat än Kalivia, här finns en hel del sommarhus, och det finns taverna. Stranden är dock inte lika fin. Som kompensation har man fin utsikt mot Syros och upp till Kardiani.

 

Lichnaftia beach . Tinos.

Lichnaftia beach norr om Pachia Amos.

 

Lichnaftia ligger norr om Pachia Amos beach på östra Tinos. Stranden är lång och täckt av stora klapperstenar. Det är inte helt enkelt att ta sig i vattnet. Badskor är ett måste. Stranden är lite bökig att ta sig till. Vägen till Lichnaftia börjar vid byn Triandaros, strax innan byn Dio Choria. Resan är inte mödan värd såvida du inte gillar vackra stenar, för sådana finns det gott om.

 

Lichnaftia beach. Tinos.

Lichnaftia beach.


LÄS MER OM TINOS

Om Tinos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera