Kalimera Grekland Zakynthos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Gerakas beach på Zakynthos

Tittar man på en detaljerad karta över Zakynthos ser den sydligaste spetsen av Vassilikoshalvön ut som "stöveln" på södra Italien. Längs stövelns ovansida breder den superba sandstranden Gerakas ut sig.

 

Den långa fina sandstranden i Gerakas på Zakynthos.

Den långa fina sandstranden i Gerakas.

 

Gerakas anses av många som öns bästa strand, jag håller nästan med, Gerakas är en fantastisk strand, men går inte att jämföra med Shipwreck, som jag tycker är öns bästa strand. Men det beror nog mest på att jag föredrar stenstränder framför sandstränder.

 

Gerakas beach. Zakynthos.

Gerakas beach.
Stranden ligger i en lång vik med gyllene sand, grunt vatten och låga klippor. Som du säkert förstår är man aldrig ensam på Gerakas, hit vallfärdar turister varje dag, ändå finns det plats för alla, så lång är stranden. Gerakas är inte bara populär bland människor, sköldpaddan Caretta Caretta har också fattat tycke för den vackra stranden som därför är en del av National Marine Park.

 

Caretta Caretta. Gerakas. Zakynthos.

Gerakas beach.

 

Besökare uppmanas att vara försiktiga för att inte störa sköldpaddorna. Innan man går ner till stranden blir man stoppad av en vakt som uppmanar alla besökare att läsa en broschyr om sköldpaddorna. Om det finns ägg nedgrävda i sanden står en kon (se ovan) över äggläggningsplatsen. Om du har parasoll med dig måste du vara noga med var du sätter ner det.

HOTELL I GERAKAS
Eftersom det finns många fina stränder på Vassilikoshalvön finns det så klart många hotell att välja på. Via länken nedan hittar du hotell runt hela halvön, även vid i Gerakas.

Boka hotell på Vassilikoshalvön här »


LÄS MER OM ZAKYNTHOS

Om Zakynthos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera