Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vår dröm om en båtluff i Grekland. Del 2.

20/5
Solen strålar från en klarblå himmel! Pooldag!!! Passar på att tvätta lite . Brittan har tvättstugan först ( handtvätt!) medan jag ligger i en solstol och njuter. Det ska bli stort dopkalas här med 100 gäster ikväll så en cateringfirma håller på att ställa allt iordning. Bord med vita dukar, stolar med överdrag, blomsterarrangemang, ballonger i poolen mm. .Vi har underhållning hela dagen.

På kvällen sitter vi på balkongen och gör oss vackrare! Då kommer hotellägaren med en flaska vin och tilltugg - tonfisksnittar, lax, korv mm. Smarrigt! Gissa om det är uppskattat! Men hur trevligt vi än har det så vill vi vidare. Köper biljetter till Amorgos dit vi tänker åka imorgon. En underbar dag!

 

Dopkalas förbereds på Hotell Polos på Paros.

Dopkalas förbereds på Hotell Polos.

 

 

21/5
Uppe tidigt! Fint väder idag med. Vi värmer kaffevatten till termosen och går och köper frukost att äta på båten. Båten går (försenad) 10.50. En helt ljuvlig dag på havet. Vi sitter i solen och har det bra. (Det regnar några droppar i 10 min ungefär, då tar vi fram våra emergency-coats)

 

På väg till Amorgos.

På väg till Amorgos.

 

Amorgos

Vid 16 - tiden kommer vi till Amorgos = paradiset på jorden. Det känns så! Vi väljer att bo hos Maria på Amorgos Pension. Det ligger 10 m från vattnet, inredningen går helt i blått o vitt. Balkongliv med ett glas vin känns helt rätt. Vi äter en tidig middag och somnar redan vid 22. Sjön suger!

22/5
Vi har sovit som barn hela natten. Inte ens båtmotorerna har väckt oss trots att Skopilites avgått på morgonen (Skopeli´tos är båten som trafikerar en del av Cykladernas öar)

 

Skopilites. Katapola. Amorgos.

Skopilites.

 

Vi blir sittande länge på balkongen med frukosten. Tittar på när fiskebåtarna lägger till och säljer nyfångad fisk. Även idag skiner solen och det är härligt att leva!

 

Fiskebåten har lagt till i Katapola.

Fiskebåten har lagt till i Katapola.

 

Vi promenerar bort till vänstra sidan om byn och ligger på stranden. Brittan badar förstås - hela hon - jag bara fötterna. När vi blir hungriga så går vi hem och hämtar oliver, fetaost och bröd som vi inhandlat tidigare. Köper varsin öl och har picnic på stranden. En Mythos smakar alltid gott! (Jag som aldrig gillat öl förr tycker mkt om det!)

På kvällen strosar vi runt i byn i sakta mak. Äter middag på en Taverna och ser solen gå ner. Skickar sms till Ulla och berättar hur vi har det. God natt!

23/5
Det är roligt att sova! Jag väcker oss båda två genom att skratta i sömnen. Klockan är bara sex så idag hör vi när båten går. Somnar om igen som tur är. Efter en ordentlig frukost tar vi en promenad ut på klipporna ca 2 km från Katapula som byn heter. Ligger där ända tills magen börjar knorra och det är tid för lite att äta. Det får bli en grekisk sallad idag med. Det är så gott! Vi hittar en butik med " Handmade things " där jag köper ett jättefint blått halsband och en likadan hårklämma. Brittan köper ett fint kort.

Apropå blå - det var här på Amorgos som filmen " Det stora blå" delvis spelades in. Vi ska hyra den när vi kommer hem. Imorgon åker vi vidare till Naxos. Maria har tipsat oss om var vi ska bo. Vi packar på kvällen och köper frukostmat att ta med oss.

 

Det är vackert på Amorgos!

Det är vackert på Amorgos!


24/5
Ja, må hon leva - Brittan fyller år. Jag uppvaktar med en flaska "glögg" härifrån Amorgos. Det är en inhemsk likör som påminner om vår glögg.

Båten går redan klockan 7 så vi duschar och klär på oss snabbt. Det första som händer oss ombord är att de öppnar spjället och släpper ut ett sotmoln över oss. Inte kul!

Naxos

Det bli ännu en härlig dag till havs! Äntligen får vi se delfiner!! Fem stycken som hoppar upp och ner i vattnet! Tyvärr är avståndet lite för stort för att få några bra kort. När vi kommer fram till Naxos håller vi utkik efter en rumsuthyrare från Pension Sofi. Hotellägaren ser att jag håller deras visitkort i handen så han kommer emot oss.

Vi åker med honom och blir bjudna på vin innan vi tittar på rummet. Helt ok så här stannar vi. Packar upp bikinin och går iväg ut på stan. Här är det mer " turistigt" och folklivet är livligare än på de andra öarna. Vi äter brunch och går sedan till beachen. Lång strand med alldeles vit sand. Passar oss bra!

På hemvägen kollar vi utbuden i affärerna. Hemma fikar vi , duschar och går sedan ut och äter middag - Saganaki och en god köttgryta. Återigen trötta efter en dag på havet sussar vi gott!

25/5
Dåligtväder dag igen! Vi hyr bil och åker upp i bergen. Trots åksjukepiller och trots att jag kör i början så blir jag åksjuk! Det blir en otrevlig resa. Vi har hyrt en Kia Picanto och det är inte min favoritbil efter idag. Efter stopp i Mino, där Brittan köper en fin broderad duk, fortsätter vi på slingrande vägar. Det jag orkar se är väldigt vackert! Höga berg och djupa dalar. När Brittan blir hungrig stannar vi i byn Apollon. Jag ligger på en parkbänk och väntar…Vi åker vidare hemåt mot Chora och det är en hemsk resa! Jag ligger i baksätet och det är de längsta och krokigaste 36 km jag nånsin åkt.

Väl hemma slocknar vi båda två och sover en stund. Tack snälla Brittan för att du hittade hem så bra!

26/5
Vi har spått fint väder - vi får rätt! Vi äter en låång frukost på balkongen. Strax före tolv kommer värden med en kanna vin. Vi ser nog väldigt törstiga ut! Snacka om service! Vi dricker ur vinet och går sedan till stranden där vi blir kvar hela dagen. Det är så skönt att ligga i solen!

På kvällen promenerar vi in till Chora för att äta mat. Vi hamnar mitt i ett bröllopsfölje så vi stannar utanför kyrkan tills bruden kommer. Vi fortsätter och kommer snart in i Gamla stan där man promenerar i gångar som är insprängda under husen. Där finns butiker, restauranger och gallerier. Vi äter meze (grekiskt smörgåsbord ) på Manolis Garden. Vi går en stund i stan. Köper lite presenter till våra nära och kära och går sedan hem för att packa.

27/5
Sista dagen ! Solen strålar idag med. Vi checkar ut från Sofis. Vår värd lovar att köra ner vårt bagage till båten innan den avgår. Helt otroligt - vilken service ! Skönt att slippa släpa på väskorna hela dagen.
Ligger i solen med avbrott för lunch och ölpauser.

 

Lunch på stranden på Naxos.

Lunch på stranden på Naxos.

 Naxos.

Lunch på stranden på Naxos.

 

Till slut är vi dock tvungna att gå. Hämtar bagaget som utlovat och ställer oss att vänta i "fållan". Vi kommer iväg 18.30. Middag på båten består av sallad , typ Mc Donalds. Sitter mest och tittar på folk och läser. Vid midnatt kommer vi till Pireus. Bussresan därifrån till flygplatsen tar en timme. Kl 01.00 på natten - inget hotellrum - vad att göra?

 

Väntan på båt på Naxos.

Väntan på båt på Naxos.

 

28/5
Nöden har ingen lag! Vi sover på golvet på Atens flygplats! Nu är vi "riktiga" luffare! Vi sover till halv nio….eller nästan sover - flygtrafiken drar igång redan klockan sex. Vaknar till ett regnigt Aten. Det är mörkt ute - pga tonade rutor upptäcker vi efter en stund. Luring!
Vi äter frukost på Mc Donalds - ingen höjdare - och blaskar av oss hjälpligt på toaletten. Shoppar parfym i taxfree innan det är tid för hemresa.

Skrivet av Lilian Eriksson. Glada tillrop Britt-Louise Jälmefors.

 

Amorgos på Kalimera » | Naxos på Kalimera »

 

Börja om »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera