Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Båtluffa i Grekland. Del 2. Sifnos & Folegandros.

Nästa ö vi besökte var Sifnos. Mycket vacker ö som i våra ögon, just där och då, kom lite i skymundan just för den häftiga upplevelsen vi hade på Milos. Sifnos var en sevärd ö och vi bör ge den en chans till.Vi bodde i en fin studio i Apollonia mitt på ön. Eftihia hette stället vilket betyder lycka på grekiska. Vi bodde fint högst upp och rummet hade en öppen spis. Första gången jag haft det på rummet. Denna bild är från vackra Faros.

 

Faros på Sifnos.

Faros på Sifnos.Kastro på Sifnos..

Kastro på Sifnos.

 Chersonissos på Sifnos.

På väg från Chersonissos på Sifnos.


Vi lämnade Sifnos för några dagar på Folegandros, en bedårande vacker ö. Den utsikten vi hade går inte av för hackor heller.


Bra hotell på Folegandros.

Folegandros.Norra delen av Folegandros..

Norra delen av Folegandros.Folegandros.

Folegandros.

 

Lämpligen tar man badbåtarna till stränderna som finns flera riktigt bra runt ön. Vi valde en dagstur (på midsommaraftonen) som gick runt hela ön för 25 €. Då ingick lunch på båten som dukades fram. Trevligt! Stopp gjordes med jämna mellanrum för dopp i det blå.

 

Kartego beach. Folegandros.

Kartego beach på Folegandros.

 

 

Vi tog sen gamla skorven Panagia Hoziotovissa som i sakta mak tog oss via Sikinos och Ios till Naxos. Vädret var strålande så vi kunde "fläka ut oss" på däck med bok och solskyddsfaktor och bara njuta.
Sen kom värmen!

Det blev till att köpa sig ett strandspel och hålla sig i vattnet och förlusta sig, annat gick inte att göra i värmen. På moppen kändes fartvinden som om någon blåste på oss med en varmluftspistol. Därför tog vi denna bild som visar 47 grader kl 16 på eftermiddagen för att minnas.

 

Över 40 grader varmt på Naxos.

Varmt på Naxos.

 

Då Paros ligger på så kort avstånd från Naxos beslöt vi oss för att ta moppen med färjan till Paros för en dagstripp. (Se bara till att göra klart detta med uthyraren så är det inga problem) Riktigt häftigt att bara kunna köra av färjan och ge sig rakt ut i äventyret. Vi besökte Naoussa och badade vid Kolumbithres. Så här vackert var det på Paros när solen gick ner på kvällen.


Solnedgång på Paros.

Paros.

 

Våra tre veckor var nu till ända och vi tog Blue Star in till Aten. I Aten övernattade vi två nätter för att kunna besöka Plaka, den gamla delen i Aten, åka upp och titta på utsikten på Lyckabettos Hill och naturligtvis besöka Akropolis.

 

Akropolis i Aten.

Akropolis i Aten.

Hälsningar Gerd & Hasse

 

Sifnos på Kalimera » | Folegandros på Kalimera » | Naxos på Kalimera »

 

Börja om »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera