Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Amorgos, Donoussa, Schinoussa & Naxos. Del 5.

25/9 Torsdag Naxos
Tar semesterns sista bad på Agios Georgiosstranden. När vi är tillbaka på hotellet dyker hotelltjejen upp med en grekisk familj som vill titta på rummet för en eventuell inflyttning när vi flyttat ut imorgon. Äter middag på kvällen på Meltemi, ett höjdarhak.

 

 

26/9 Fredag Naxos -Pireus - Atén
Åker med 9.30-båten, Blue Star Paros till Pireus. Mycket folk ombord. De fria utrymmena är fullsatta. Vi får dock plats i cafeterian på akterdäck. Båten är framme i Pireus kl 15. Tar tunnelbanan in till Atén. Nu har vi ett problem. Var ska vi göra av våra väskar när går runt i stan? Otroligt nog visade det sig att det fanns baggageförvaring på tunnelbanestationen Monestiraki precis när det behövdes. Ett av skåpen är ledigt. Trycker in våra väskor där och börjar gå runt i Plaka och Anafiotika. Vi har landat många gånger i Atén men bara varit inne i staden en gång för över 20 år sedan. Vår minnesbild från det besöket var mördande trafik, tryckande hetta, fallfärdiga hus, förtorkade parker, skurkaktiga taxichaufförer, dyra och dåliga tavernor. Då fattade vi beslutet att aldrig mer åka in i Atén. Det löftet har hållits i över 20 år. Det vi ser nu är något helt annat och vi blir väldigt positivt överraskade.

Sent på kvällen blir det tunnelbanan till flygplatsen.

27/9 Lördag Atén - Stocckholm
Planet avgår 04.25 (puh). Det avgår exakt. Däremot är det problem med landningen i Warszawa. Man pratar om att det är så dåligt väder att planet ska landa i Krakow. Till slut landar det dock i Warszawa, fortfarande i rätt tid. Vi får gå fram och tillbaka över hela flygplatsen för att checka in sista sträckan till Stockholm. Det är ganska långt mellan skratten såhär kl 6 på morgonen (polsk tid). Även planet till Stockholm avgår exakt och vi landar på Arlanda. Vi är så trötta att vi går vilse i den enorma terminal 5. När vi till slut hittar baggagebandet finns det två väskor där, nämligen våra. Vår glädje vid återseendet av väskorna är obeskrivlig och vi tar oss in till stan med en sång på läpparna.

Hälsningar Ulf och Päivi

Naxos på Kalimera » | Aten på Kalimera »

 

Börja om »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera