![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Om Grekland" og vil gjerne vite hvem av dem som er a l l e r best ![]() Det blir første gangen jeg forsøker meg på Bekri Meze
|
|
#2
|
|||
|
|||
|
Jeg lager egentlig bekri meze uten oppskrift etter hvert, men denne er den beste, særlig om du marinerer kjøttet. Den andre du nevner er den enkleste, men også god.
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
Oppskriften lover godt , jeg får vann i munnen av å lese - og marinere kjøttet skal jeg gjøre - da holder det med 2 timer vel ?Jeg er redd for tørt kjøtt og synes 200 gr så lenge som 3 timer høres litt mye ut, men? |
|
#4
|
|||
|
|||
|
Mariner så lenge du har tid til, 2 timer er minimum, et døgn eller 12 timer er bedre.
Poenget med at kjøttet skal bake lenge er at det skal få den typiske greske kvaliteten = det faller omtrent fra hverandre. Derfor må du kjøpe kjøtt av "dårlig kvalitet". Snakk med slakteren, så får du riktig type. I Hellas sier jeg "Hirino yia Bekrí mezé" til slakteren, men det er sikkert ikke mye til hjelp i Norge ![]() Når det er sagt, kan du vel kjøpe kjøtt av forholdsvis god kvalitet og ovnssteke det i forholdsvis kort tid...??? |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Citat:
- jeg vil marinere kjøttet over natten, som det står i oppskriften ![]() Det var steketiden jeg tenkte på, 2 eller 3 timer, kjøttet blir jo mørere når det er marinert, vil g j e r n e ha gresk resultat / kjøtt som "faller fra hverandre" ![]() - k a n s k j e jeg forsøker med litt lavere temp enn 200 gr
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Citat:
- resultatet ble fantastisk godt ![]() - maten ble satt s t o r pris på av både store og små - vi var 9 tilbords og hadde Bekri Meze som hovedrett så jeg laget en s t o r porsjon.Vi hadde " Patates Panou", kjempegode de og , gresk salat og RETSINA ( til de store)
|
|
#7
|
|||
|
|||
|
Veldig kjekt det falt i smak, Kari, og at du brukte oppskriftene mine.
|
![]() |
|
|